Daniel Fusărea: „Prin credinţă căpătăm stimă de sine, iar prin smerenie devenim mai buni” 

Conştient sau nu, fiecare tânjim după un echilibru sufletesc, după un senin al vieţii, în lumina căruia să ne putem împlini profesional, familial, ca oameni. De cele mai multe ori, dacă nu chiar întotdeauna, această linişte interioară, care se va răsfrânge binefăcătoare şi spre cei din preajma noastră, este greu de obţinut fără sprijin din partea altcuiva. Dar cei mai mulţi cerem ajutorul numai în momente de mare încercare, când realizăm efectiv că nu mai găsim singuri soluţii pentru a ieşi din impas. Unii apelează la psihologi, alţii la duhovnici.

De vreo 15 ani, a apărut însă şi în România un profesionist al „dezvoltării personale”, în care mulţi îşi pun nădejdea. Este un antrenor psihologic şi spiritual, nici duhovnic – dar căruia totuşi îi încredinţezi secretele, temerile şi ambiţiile tale –, nici psiholog, dar care se foloseşte de cunoştinţe de psihologie. Funcţia lui este exprimată cu un termen în engleză, aşa cum s-a consacrat în străinătate, unde s-a afirmat iniţial: coach. Ca şi practica sa: coaching.

Cititorii vor înţelege de ce am păstrat, deci, aceste denumiri în interviul pe care l-am realizat cu dl Daniel Fusărea (n. 1963, Bucureşti), care, fiind psihosociolog de formaţie, a fondat prima şcoală de coaching de la noi: Centrul pentru dezvoltare personală şi coaching „Măiastra” (2000). De asemenea, domnia sa este creatorul unor programe originale de dezvoltare personală şi de formare în coaching.

Cititi interviul integral pe link-ul de mai jos

Sursă: Daniel Fusărea: „Prin credinţă căpătăm stimă de sine, iar prin smerenie devenim mai buni” – Claudiu Târziu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.