Sinodul Bisericii Luterane din Norvegia a votat în favoarea acceptării căsătoriei religioase între cuplurile formate din acelaşi sex

 

257823-b

Biserica Norvegiei acceptă căsătoria religioasă pentru cuplurile formate din acelaşi sex. Decizia a intrat în vigoare începând de la 1 februarie. Biserica Norvegiei se alătură astfel omoloagelor sale protestante din Suedia, Danemarca şi Franţa, care permit astfel de reuniuni.

Sinodul Bisericii Norvegiei a votat luni în favoarea acceptării căsătoriei religioase între cuplurile formate din acelaşi sex. Optzeci şi trei de membri ai sinodului au votat pentru şi 29 împotrivă după mai mulţi ani de dezbateri. „Aceasta este ziua în care o rugăciune şi un vis devin realitate“, s-a felicitat liderul aripei liberale a protestanţilor norvegieni, Gard Sandaker-Nilsen, citat de NTB.

De notat că Gard Sandaker-Nilsen este unul dintre puţinii pastori norvegieni care îşi recunosc deschis homosexualitatea. Biserica Norvegiei se alătură astfel omoloagelor sale protestante din Suedia, Danemarca şi Franţa, care permit astfel de reuniuni.

Sursă: Sinodul Bisericii Luterane din Norvegia a votat în favoarea acceptării căsătoriei religioase între cuplurile formate din acelaşi sex | agnus dei – english + romanian blog

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s