Ierarhiile Corectitudinii Politice: ISLAMISMUL bate FEMINISMUL

Cum ar reacționa Stânga dacă Donald Trump ar da un decret prin care ar interzice accesul femeilor în locurile publice împreună cu bărbații?

Starbucks a fost una dintre cele mai virulente companii la adresa lui Trump, declarându-l islamofob, după ce noul președinte a semnat decretul anti-imigrație, promițând că va angaja 10.000 de imigranți musulmani.

Lanțul internațional de cafenele este un fervent promotor al principiilor Stângii: în 2013, CEO-ul Howard Schulz le-a cerut tuturor deținătorilor de acțiuni Starbucks să sprijine politicile pro-homosexuale sau să plece.

Cu atât mai mult, decizia companiei de a se conforma misoginismului islamic din Arabia Saudită și a interzice femeilor să intre în cafenelele sale a stârnit indignare.

Starbucks a afișat pe geamurile unei unități ale sale din capitala Riad următoarele indicații:

 „Interzis accesul femeilor. Vă rugăm, trimiteți șoferul să ridice comanda.”

Potrivit unei legi din 2013, toate magazinele, restaurantele și locurile publice din Arabia Saudită sunt obligate să instaleze panouri de separare pentru delimitarea locurilor destinate femeilor de cele pentru bărbați. Chiar dacă femeile sunt obligate să poarte văl islamic, accesul comun al celor două sexe este haram, adică interzis din motive religioase. În urma vâlvei stârnite de afișele sale, Starbucks a colaborat cu autoritățile locale pentru a renova localul din Riad, care inițial nu avea perete despărțitor, ceea ce făcea ca doar accesul bărbaților era permis.

După lucrările de renovare, astăzi au acces și femeile… separat. Ca răspuns la criticile primite, Starbuks a afirmat că pur și simplu s-a conformat legilor locale. Însă pe cele din Statele Unite le sfidează!

În 2015, Starbucks – USA a interzis de pe ceștile sale orice simbol al Crăciunului, pentru a nu-i ofensa pe musulmani.

Sursă: Ierarhiile Corectitudinii Politice: ISLAMISMUL bate FEMINISMUL

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s