Generalul Christian Piquemal, fost comandant al Legiunii Străine, arestat la o demonstrație împotriva islamizării Europei.

Generalul Christian Piquemal, în vîrstă de 75 de ani, a fost comandantul Legiunii Străine, celebra unitate de mercenari a armatei franceze, între 1994 și 1999. În cursul zilei de sîmbătă, 6 februarie a.c., a participat la o manifestație împotriva primirii „refugiaților” musulmani în Europa desfăşurată în portul francez Calais.

Manifestaţia a fost organizată de PEGIDA (Patrioţii Europeni împotriva Islamizării Occidentului), dar nu a fost autorizată de autorități.

La manifestaţie au participat în jur de 150 de persoane. Cînd poliţiştii francezi au folosit gaze lacrimogene și bastoanele din dotare împotriva protestatarilor, generalul Christian Piquemal a spus că este „șocat de modul în care acționează poliția”. Adresîndu-se polițiștilor care au atacat protestatarii în timp ce aceștia cîntau imnul național, generalul le-a spus:

Sînt anumite lucruri care trebuie respectate, printre acestea și cîntarea imnului național. M-aș fi așteptat să respectați acest moment, să cîntați cu noi, dar nici unul dintre voi nu a deschis gura. Și sîntem în Franța, marea Franţă, eterna Franţă, care pe vremuri era farul călăuzitor al lumii. Acum e în declin. Decadentă. Îmi pare rău că aţi primit ordinele pe care le-aţi primit. Ştiu că trebuie să le urmați, dar nu trebuie să vă purtați de maniera de care o faceți.

Generalul Christian Piquemal a fost arestat pentru că s-a adresat mulțimii, iar acum riscă pînă la un an de închisoare. Procesul său va începe în data de 12 mai, în prezent generalul fiind eliberat pe cauțiune.

ă: Generalul Christian Piquemal, fost comandant al Legiunii Străine, arestat la o demonstrație împotriva islamizării Europei – Rost Online

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s