România și Ungaria dau examen de infringement european

Comisia Europeană (CE) a lansat astăzi 15 februarie 2 proceduri de infringement împotriva României și Ungariei referitoare la comerțul cu amănuntul al produselor agricole și alimentare.

România a avut nițel curaj în ceea ce privește promovarea de produse agroalimentare  românești în supermarket, când prin Legea 150/2016 privind comercializarea produselor alimentare, se prevedea condiția ca magazinele mari să fie obligate să expună la raft 51% produse românești provenite de pe lanțul scurt.

În Ungaria, legea obligă supermarketul să aplice același nivel de profit produselor agricole din producția internă și pentru cele din achiziții intracomunitare.

Pe aceste două situații Comisia Europeana a demarat astăzi procedurile de infringement împotriva celor două țări. Trebuie menționat faptul că toate țările europene au proceduri similare cu România și Ungaria în ceea ce privește promovarea de produse locale, dar Comisia Europeană nu a avut curajul de a iniția astfel de proceduri împotriva lor.

Dacă am realiza o analiză mai profundă a mizei în joc ar rezulta câteva necunoscute:

  • Gradul de servilism sau de demnitate prin va reacționa clasa politică din Ungaria și România în fața acestei proceduri!
  • Modificările legislative pe care cele două țări le vor întreprinde pentru anularea acestei proceduri!

Examenul la care România și Ungaria sunt supuse este unul foarte complex dacă luăm în calcul, anul politic 2017 care riscă să zguduie din temelii conceptul politic european care se zbate între paradigma neomarxistă și mondialistă a Statelor Unite ale Europei și conceptul de Europa Națiunilor. Alegerile din Olanda (martie), din Franța (aprilie), din Germania (septembrie) vor crea condițiile glisării paradigmei într-o direcție și alta.

Avem ocazia în acest an sa vedem ce clasă politică va apărea în Europa anului 2017, cu alegeri în 3 țări europene și cu 2 proceduri de infringement în alte două.

Din punct de vedere agroalimentar românii și ungurii vor dezbate intern, nevoia de a mai construi un sistem alimentar cu veriga finală numită Supermarket ce nu are interes mare să vândă produse locale specifice.

De asemenea se va dezbate logica anacronică și servilist corporatistă de a include supermarketul ca verigă în lanțul alimentar scurt, caz unic în legislația României și inexistent în legislația țărilor europene.

Aceste 2 proceduri de infringement ar putea permite cetățenilor români și unguri să-și proiecteze propria voință în ceea ce privește tipul de alimentație pe care îl vor dori.

Ce spuneți dragi români de acest examen politic?

Ce alimente vreți pentru copiii voștri?

Mai avem nevoie de supermarket?

Dacă prin vis s-ar închide toate supermarketurile, am muri de foame sau am putea supraviețui?

Ce spuneți dragi tineri din stradă, mulți dintre voi sclavi moderni pe aceste „plantații”?

Dar voi, cetățeni ai Ungariei cum vă veți comporta: Slugarnic sau cu demnitate?

Avram Fițiu, http://www.avramfitiu.ro

Sursă: România și Ungaria dau examen de infringement european | România Noastră

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s