Donald Trump descrie drept un contraexemplu politica europeană privind imigrația: Parisul nu mai este Paris!

„Parisul nu mai este Paris”, a spus vineri președintele american Donald Trump, făcând referire la ce i-a spus „un prieten” care de teama atacurilor teroriste nu mai îndrăznește să viziteze capitala Franței, liderul de la Casa Albă invocând acest caz pentru a-și susține politica împotriva imigrației și a descris Franța, Suedia și Europa în general drept contraexemple la acest capitol, transmite AFP.

„Securitatea națională începe cu securitatea frontierelor. Teroriștii străini nu vor putea lovi America dacă nu pot intra în țara noastră”, a subliniat Trump în discursul susținut la CPAC (Conservative Political Action Conference), eveniment care este principala reuniune a dreptei americane.
„Priviți ce se întâmplă în Europa (…) Ador Suedia, dar oamenii de acolo înțeleg că am dreptate”, a continuat Trump, sugerând existența unei legături între imigrație și violență.
El a stârnit o controversă după ce într-un discurs susținut în Florida sâmbătă a pus atentatele recente din Europa pe seama eșecului integrării migranților, printre statele pe care le-a menționat atunci fiind și Suedia, deși ultimul atentat consemnat în această țară a fost în anul 2010. Însă luni, într-un cartier al capitalei Stockholm locuit în majoritate de imigranți, a izbucnit o revoltă urmată de violențe.

Sursă: Donald Trump descrie drept un contraexemplu politica europeană privind imigrația: Parisul nu mai este Paris! | ActiveNews

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s