Cum a fost sancționat un ministru din UE care a declarat că roaming-ul este un LUX. În România, ministrul tehnocrat Raluca Pruna care spunea că drepturile omului sunt un lux a rămas în post

Un ministru tehnocrat ( Raluca Pruna) declara, la scurt timp de la preluarea portofoliului Justiției, că drepturile omului sunt un lux. Și nimeni nu s-a revoltat, nimeni nu a ieșit în stradă. Iar Raluca Prună a rămas în guvernul Cioloș. În Cehia, o afirmație similară, despre roaming, a dus la demiterea ministrului care a făcut-o.

Capul ministrului Industriei și Comerțului, Jan Mladek, a căzut după ce premierul Bohuslav Sobotka a decis că nu mai are ce căuta în Cabinetul său. Totul a pornit de la rezistența ministrului Mladek față de reducerea tarifelor la serviciile de telefonie și date mobile. Mai mult, Jan Mladek a fost acuzat că a eșuat în sprijinirea eforturilor guvernului vizând reducerea facturii de plată a cehilor către operatorii de telefonie mobilă.
Conform presei din Cheia, la îndemnul ministrului Comerțului, o serie de oficiali cehi s-au opus recentei decizii a Uniunii Europene de a reduce costurile la roaming în blocul comunitar. Ca și cum nu era de ajuns, Mladek a declarat că roamingul este un lux, afirmație care a făcut valuri în presă. La fel ca și declarația adjunctului său, Lubomír Bokstefl, potrivit căruia cehii care vor tarife similare cu cele din Polonia la serviciile de telefonie mobilă ar trebui să se mute în țara vecină.
La începutul acestei luni, reprezentanții Parlamentului European, Consiliului și Comisiei Europene au ajuns miercuri la un acord provizoriu cu privire la eliminarea tarifelor de roaming în interiorul Uniunii Europene (UE) începând cu 15 iunie 2017. Urmează acum ca Parlamentul European și Consiliul să aprobe în mod formal acordul provizoriu convenit miercuri. Noile prețuri vor începe să fie aplicate de la 15 iunie 2017, oferind operatorilor timpul necesar pentru a face pregătirile necesare.

Sursă: Cum a fost sancționat un ministru din UE care a declarat că roaming-ul este un LUX. În România, ministrul tehnocrat care spunea că drepturile omului sunt un lux a rămas în post | ActiveNews

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s