Polonia amenință că „va juca dur” cu Europa după votul pentru Donald Tusk: Politica UE s-a dovedit o politică a dublului standard și a înșelătoriei 

Ministrul polonez de externe Witold Waszczykowski a afirmat că țara sa va obstrucționa afacerile europene și „va juca dur” la Bruxelles, după alegerea lui Donald Tusk pentru un nou mandat la conducerea Consiliului European, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

„Trebuie spus deschis: politica UE s-a dovedit o politică a dublului standard și a înșelătoriei”, a declarat șeful diplomației de la Varșovia.
Tabloidul Super Express a publicat sâmbătă comentarii ale lui Waszczykowski, ca reacție la votul liderilor Uniunii Europene pentru polonezul Tusk, care a fost contestat de țara sa de origine.
Potrivit ministrului de externe, Polonia va continua să participe la lucrările Consiliului European, pe care nu îl poate boicota: „Trebuie să fim conștienți că putem fi înșelați în orice moment”, a explicat el. „Evident, trebuie să reducem drastic nivelul încrederii noastre în UE. De asemenea, să începem să ducem o politică negativă”,  a mai spus Waszczykowski.
Reuters notează că majoritatea societății poloneze este în favoarea apartenenței la UE. Polonia este cel mai mare beneficiar al fondurilor europene dintre cele 28 de state membre ale Uniunii.

Sursă: Polonia amenință că „va juca dur” cu Europa după votul pentru Donald Tusk: Politica UE s-a dovedit o politică a dublului standard și a înșelătoriei | ActiveNews

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s