Trebuie distrusa Sacre Coeur ? Un parizian lanseaza o dezbatere pe aceasta tema

Este al doilea monument religios cel mai vizitat din Franta . In cadrul programului  bugetului participativ al orasului Paris un locuitor din arondismentul al XVIII lea a sugerat ” demolarea totala” a celebrei biserici ridicata in memoria mortilor Comunei din Paris

In cadrul programului de constituie a bugetului participativ anual primaria din Paris a avut surpriza de a descoperi pe 11 februarie o propunere cel putin deplasata. Un parizian anonim a sugerat pur si simplu distrugerea bisericii Sacre Coeur. Mascat de pseudonimul „Nathalie Lemel ” o ilustra figura feminista a Comunei din Paris acest locuitor al arondismentului al XVIII lea a calificat biserica Sacre Coeur ca fiind un ” neg versaillaisez” si reclama faptu ca aceasta constructie ” insulta memoria Comunei din Paris”

Aceasta propunere facuta pe 11 februarie a facut mare valva pe internet si retele sociale . Aceasta a ajuns unul dintre cele mai populare dintre cele 2448 de proiecte care privesc restaurarea urbana si managementul circulatiei propuse anul acesta de primaria di Paris.

Pe pagina Budgetparticipatif.paris.fr, aceats numare 271 de ” Like-uri ” si 123 de comentarii ” As vrea sa ma alatur acestui proiect „. Succesul acestei propuneri a facut ca Pauline Veron vice primarul Parisului responsabil cu democratia locala ca acesta sa aduca unele comentarii in fata jurnalistilor de la  France Info.

Citeste mai mult pe link-ul de mai jos

Sursă: Faut-il détruire le Sacré-Cœur? Un Parisien relance le débat

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s