Ceva e foarte, foarte putred în …. Danemarca. Sau poate la Bruxelles ?

isis-ameninta-ca-vor-comite-noi-atentate-la-londra-20849

Totuși, pe teritoriul statului ăsta islamic există măcar o fabrică de șuruburi, de cuie și de îndoit tabla? Că altfel mă îndoiesc că au pe acolo ceva industrie metalurgică sau vreo turnătorie de tunuri și de alte obiecte de care locuitorii acestui stat se folosesc în mod curent…

Întreb pentru că mi se pare de-a dreptul hilar că cea mai mare coaliție militară din istorie n-a fost în stare până acum să acționeze la sursă pentru a elimina definitiv ceea ce se dovedește a fi, iată, cel mai mare risc la adresa securității și vieții cetățenilor țărilor din acestă alianță, de la înființarea acesteia și până astăzi.

Totuși, cum e posibil ca o entitate care e în întregime dependentă de importul de bunuri de toate felurile (de la hrană la medicamente și arme), iar ca produs de export n-are decât o singură marfă (petrolul) să o ducă bine-merci și să reușească să reziste economic în timp ce „teoretic” se află în război cu tot universul?

Nu sunt un specialist în geografia economică a teritoriului statului islamic, dar mă hazardez să afirm că populația destul de numeroasă existentă în acel teritoriu altfel preponderent deșertic n-ar putea să subziste fizic doar din resursele existente pe respectivul teritoriu, fără exportul singurului produs vandabil în afară: petrolul.

Cine îl cumpără? De ce nu s-a acționat până acum pentru a obține eliminarea definitivă a exportului de petrol din SI și pentru a bloca definitiv importul de orice fel de mărfuri către acel teritoriu inamic al întregii lumi?

Să nu uităm că avem de-a face cu un stat și o armată care, practic, nu are aviație. Ultimul război în care aviația n-a contat decisiv a avut loc tocmai acum 100 de ani, era vorba de primul război mondial.

Cum se face că această armată înarmată cu puști și mitraliere (de import!) reușește să lovească în însăși inima blocului dușman (atentatul din 2016 asupra sediul NATO e la Bruxelles), în timp ce alianța NATO, cu forțe efectiv infinit superioare nu reușește să elimine logistica și centrele de comandă ale Statului Islamic?

Ceva e foarte, foarte putred în …. Danemarca.

Corneliu Berari

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s