Hristos, persona non-grata pentru mai marii fotbalului. FIFA a CENZURAT numele lui Iisus de pe o bandană purtată de brazilianul Neymar 

FIFA, organismul suprem al fotbalului mondial,  a cenzurat un mesaj creștin al brazilianului Neymar, cu ocazia decernării premiului „Balonul de Aur”, informează Corriere dello Sport.

Brazilianul Neymar, jucător la FC Barcelona, a fost beneficiat de un film de prezentare realizat de forul mondial, exact ca și ceilalți candidați la câștigarea Balonului de Aur. În timpul filmulețului, au fost prezentate imagini de la finalul partidei Barcelona – Juventus, din finala Ligii Campionilor, în care brazilianul purta pe cap o bandană pe care avea înscripționate cuvintele: 100% Iisus.
Internauții au observat însă, imediat, că pe FIFA a acoperit textul de pe bandana brazilianului, stârnind furia fanilor din întreaga lume. Forul mondial, zguduit de un scandal monstru de corupție în ultimele luni, s-a justificat afirmând că nu a dorit să lezeze sensibilitățile jucătorilor de altă religie.
Aceasta nu este prima ocazie în care FIFA cenzurează exprimarea religioasă a fotbaliștilor. În 2002, organismul de la Zurich a decis să interzică echipelor să se roage pe teren, după ce naționala Braziliei s-a rugat după finala Cupei Mondiale câștigate în fața Germaniei.

Sursă: Hristos, persona non-grata pentru mai marii fotbalului. FIFA a CENZURAT numele lui Iisus de pe o bandană purtată de brazilianul Neymar | ActiveNews

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s