La Varșovia s-a sfințit piatra de temelie a Catedralei „Sfânta Sofia”, prima biserică ortodoxă ridicată în capitala Poloniei din ultimul secol

Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, a prezidat  in data de 05.12.2015  ceremonia de sfințire a pietrei de temelie a Catedralei „Sfânta Sofia – Înțelepciunea lui Dumnezeu”, din Varșovia.

Conform unui comunicat publicat de pe site-ul oficial al Bisericii Ortodoxe a Poloniei, punerea pietrei de temelie va marca începutul construcției primei biserici ortodoxe din capitala Poloniei, din ultimii peste 100 de ani.
Terenul alocat de către autoritățile din Varșovia pentru construirea unei noi biserici ortodoxe acoperă o suprafață de aproximativ 0,5 hectare și se află în partea de sud a capitalei poloneze, pe malul stâng al Vistulei, pe strada Puławska nr. 568.
În luna octombrie, Arhiepiscopia Varșoviei a organizat un concurs, în urma căruia a fost aleasă o ofertă dintre cele șase oferte depuse, iar compania Budrem Group din Varșovia a fost numită antreprenor general al lucrărilor de construcție.
La baza proiectului noii biserici ortodoxe din Varșovia a stat arhitectura cunoscutei catedrale bizantine Sfânta Sofia din Constantinopol, construită în secolul al VI-lea. De asemenea, autorul proiectului, arh. Andrzej Markowski a redus considerabil dimensiunile catedralei: noua biserică din Varșovia va avea 37 m lungime, 30 m lățime și 22 m înălțime, scrie basilica.ro.

Sursă: La Varșovia se va sfinți piatra de temelie a Catedralei „Sfânta Sofia”, prima biserică ortodoxă ridicată în capitala Poloniei din ultimul secol | ActiveNews

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s