Mormântul lui Iisus Hristos din Ierusalim va fi restaurat 

Mormântului lui Iisus, din biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, va fi în curând restaurat. Anunțul a fost făcut de Custodia Locurilor Sfinte, scrie ziarul Il Giornale.

Procesul de restaurare va fi finanțat de principalele trei confesiuni creștine de la Sfântul Mormânt:greco-ortodoxă, catolică și armeană. Lor li se vor adăuga finanțări publice ale Guvernului grec și ale unor donatori privați. De asemenea, Fondul Mondial pentru Conservarea Monumentelor (World Monuments Fund, WMF) ar putea contribui financiar. Operațiunea de restaurare va fi supravegheată continuu de o echipă formată din 30 de profesori ai Universității Naționale Tehnice din Atena.
Mormântul, un edicul de marmură de câțiva metri înălțime și lățime, este susținut de zeci de ani de o structură metalică ce sprijină blocurile, care se desprind unele de altele din cauza intemperiilor, al umidității și al afluxului zilnic al miilor de pelerini și turiști.
Ridicat sub cupola Bisericii construite în locul peșterii unde, conform tradiției creștine, a fost depus trupul lui Iisus, ediculul va fi demontat și reconstruit întocmai. Vor fi înlocuite doar bucățile prea fragile sau cele sparte, plăcile de marmură care pot fi păstrate vor fi curățate, iar structura care le susține va fi consolidată.
Lucrările vor putea demara imediat după Paștele Ortodox, celebrat la 1 mai. Restaurarea, încredințată unei echipe elene, urmează să dureze opt luni și să se încheie la începutul lui 2017. Locul va fi accesibil pe perioada lucrărilor.

Locații: IERUSALIM

Sursă: Mormântul lui Iisus Hristos din Ierusalim va fi restaurat | ActiveNews

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: