Prințul Charles, decorat de președintele Klaus Iohannis în ziua activării Brexit: ”Ați făcut lucruri admirabile și ați fost un excelent promotor al imaginii României în lume”

Prințul de Wales a fost decorat miercuri de președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, cu Ordinul Național “Steaua României” în Grad de Mare Cruce, în semn de “prețuire pentru activitatea în România și pentru promovarea imaginii acesteia în lume”.

“Astăzi am plăcutul prilej de a recunoaște în mod oficial și de a onora activitatea desfășurată de Alteţa Voastră în și pentru România. Începând cu anul 1998, când ați efectuat prima vizită oficială în România, ați pășit aproape în fiecare an în această țară a noastră, pentru care nutriți o aleasă afecțiune. Ați făcut lucruri admirabile și ați fost un excelent promotor al imaginii României în lume”, a transmis Klaus Iohannis în alocuțiunea de decorare a Prințului Charles.

”Cunosc mulți străini atraşi de România şi de frumuseţea ei. Dar ceea ce vă deosebeşte este perseverenţa şi implicarea în dezvoltarea comunităţilor locale, în protejarea moștenirii lor istorice și culturale. Ați făcut-o încă de acum aproape trei decenii, când, la sfârşitul anilor ‘80, aţi intervenit cu privire la planul nefast al regimului comunist de sistematizare a satelor din România”, a mai spus președintele.”Astăzi, recunoaştem implicarea Voastră angajată în proiectele derulate în România, atenţia pe care o acordaţi dezvoltării comunităţilor locale, interesul pentru prezervarea patrimoniului şi a tradiţiilor româneşti, precum și pentru păstrarea frumuseților naturale unice ale țării noastre. Rezultatele obținute în activitățile Voastre caritabile demonstrează nu doar vocație, ci și dedicație. Sunteţi o sursă de inspirație pentru tineri în apărarea valorilor pe care se bazează armonia socială și dezvoltarea durabilă”, a mai adăugat șeful statului.

În cadrul convorbirilor tete-a-tete, discuțiile au vizat dezvoltarea şi aprofundarea relaţiei de Parteneriat Strategic dintre cele două ţări, dar și ampla activitate caritabilă desfășurată în România de ASR Prințul de Wales.

”Președintele Klaus Iohannis, a reiterat, în numele său şi al României, condoleanțe familiilor victimelor și însănătoșire grabnică celor răniți în recentul atac de la Londra. La rândul său, ASR Prințul de Wales a exprimat regretele sale pentru rănirea celor doi români în atentat şi a exprimat speranţa că starea lor medicală, mai ales a cetăţenei române mai grav afectate, se va îmbunătăţi cât mai repede. Cei doi interlocutori au evidențiat nivelul foarte bun al Parteneriatului Strategic dintre cele două țări, bazat pe o cooperare intensificată în sfera securității și pe legăturile economice importante. ASR Prinţul de Wales a apreciat că ambele state împărtăşesc interese şi obiective comune, care definesc relaţia bilaterală specială dintre cele două ţări”, transmite Administrația Prezidențială într-un comunicat.

Sursă: Prințul Charles, decorat de președintele Klaus Iohannis în ziua activării Brexit: ”Ați făcut lucruri admirabile și ați fost un excelent promotor al imaginii României în lume” | caleaeuropeana.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s