Să scăpăm de 5 idei tâmpite.

Eliberează-l pe omul occidental măcar de 5 idei tâmpite şi fixe şi atunci ai salvat Occidentul.

1. Ideea conform căreia civilizaţii opuse pot convieţui paşnic şi creator între ele.
Şi aşa auzim imbecilităţi de genul multiculturalismului, corectitudinii politice, relativismului moral şi cultural. Aşa idioţi ajung universitari şi mari intelectuali vorbind despre egalitatea valorică între literatura franceză şi „civilizaţia” maori.
2. Ideea conform căreia civilizaţia noastră este rea, din oficiu, şi vinovata directă pentru toate relele care se întorc împotriva noastră.
Şi aşa auzim imbecilităţi de genul; musulmanii au tot dreptul să se răzbune pe noi, după colonialism (când, vai, am construit spitale, şcoli, infrastructură, am oprit tradiţionalul sclavagism! ce teribil), sau de genul: să nu uităm cruciadele! (de parcă cruciadele nu au fost reacţie firească de apărare la sălbatica invazie islamică).
3.Ideea conform căreia umanitatea ar fi o familie minunată, motivată de valori comune: democraţia liberală, libertatea individuală, egalitatea socială, progresul civilizaţional şi, desigur, mirobolanta revelaţie a drepturilor universale ale omului.
Şi aşa avem revelaţii periodice: că decolonizarea Africii, departe de a fi un pas înainte, a aruncat continentul într-un război etern, că „primăvara arabă” nu a eliberat popoare pentru democraţie ci pentru a se dedica lui Allah şi Jidhadului, că oamenii pe care îi invităm la noi acasă, ca să se bucure de prosperitatea noastră, vin cu maceta sau vesta cu dinamită la ei.
4. Ideea conform căreia Creştinismul este rău.
În cele mai „naşpa” perioade ale istoriei sale, Creştinismul nu a egalat măcar teroarea iacobină, ca să nu mai vorbim de comunism şi de nazism- ideologii tipice născute de mentalitatea acestei brave noi lumi.
5. Ideea stupidă că vreodată istoria s-a construit cu bune intenţii.
Aşa, am scăpa poate de imbecilitatea academică conform căreia noi ar trebui să ne punem pielea în băţ pentru democraţia şi libertatea cine ştie cărui trib primitiv şi nu pentru petrolul sau resursele ce stau sub ogorul său.
Asta e, dragii mei. Istoria se face doar pe logica „care pe care”, iar Occidentul, care e un elefant ce luptă cu nişte câini (Islamul radicalizat) riscă să moară ucis de aceşti câini dacă, în loc să îi strivească, se aşează pe jos şi plânge emoţionat pentru că a văzut un documentar le History despre cât de „răi” erau cruciaţii şi ce minunaţi erau musulmanii
de Bogdan Duca
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s