Schimbare RADICALĂ a administrației Trump în privința Siriei: SUA nu mai sunt interesate de schimbarea președintelui Bashar al – Assad! 

După ce ani de zile a fost principalul susținător, cel puțin moral, al opoziției moderate și radicale față de președintele Assad, Statele Unite au anunțat o schimbare radicală în acest sens.

Astfel, ambasadorul SUA la ONU, Nikki Halley, a anunțat că schimbarea din funcție a președintelui Siriei nu mai este o prioritate a Guvernului de la Washington.
„Îți alegi cu atenție bătăliile și când privim la asta (Siria – n.n.) este vorba despre schimbarea priorităților. Și prioritatea noastră nu mai este focalizarea pe eliminarea de la putere a lui Assad. O să ne schimbăm focusul pe punerea de presiuni la fața locului, astfel încât să existe o schimbare în Siria”, a spus reprezentantul Americii, citată de agenția Reuters.
Halley a mai declarat că SUA își doresc să lucreze astfel încât viața sirienilor să fie mai bună.
„Nu mai putem să ne concentrăm pe Assad, așa cum a făcut administrația anterioară. Prioritatea noastră este să vedem cum putem face lucruri concrete, cu cine trebuie să lucrăm pentru a putea contribui cu ceva la viața sirienilor”, a declarat Halley.
Tot joi, secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, a spus că „statutul pe termen lung al lui Assad va fi decis de poporul sirian”.

Sursă: Schimbare RADICALĂ a administrației Trump în privința Siriei: SUA nu mai sunt interesate de schimbarea președintelui Bashar al – Assad! | ActiveNews

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s