AVERTISMENTUL lui Erdogan: „Niciun european nu va mai putea merge în SIGURANŢĂ pe străzi”

„Europenii din întreaga lume nu se vor mai putea plimba în siguranţă pe străzi dacă continuă cu atitudinea lor actuală faţă de Turcia”, a avertizat preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, citat de The Independent.

Tensiunile dintre Turcia şi Germania, dar şi Olanda, au escaladat după ce cele două state europene au interzis oficialilor turci să participe la mitinguri pentru susţinerea referendumului din luna aprilie, referitor la extinderea puterilor executive ale lui Recep Tayyip Erdogan.

”Dacă Europa continuă astfel, niciun european din nicio parte a lumii nu va mai putea merge în siguranţă pe străzi”, a afirmat Erdogan jurnaliştilor în Ankara.

”Noi, ca turci, solicităm Europei să respecte drepturile omului şi democraţia”, a adăugat acesta. Oficialii Guvernului turc participă în continuare la evenimente destinate turcilor ce trăiesc în Europa, dar nu vor mai organiza mitinguri pentru susţinerea referendumului, potrivit vicepremierului turc, Numan Kurtulmus. Acesta a mai afirmat că escaladarea tensiunilor a ajutat turcii din Europa să înţeleagă mai bine schimbările propuse în cadrul referendmului.

Sursă: AVERTISMENTUL lui Erdogan: „Niciun european nu va mai putea merge în SIGURANŢĂ pe străzi” – Mediafax

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s