Ungaria lansează o consultare populară anti-UE intitulată “Să oprim Bruxelles-ul”

Ungaria a lansat sâmbătă o campanie antieuropeană în care cere cetățenilor opiniile lor față de politicile de la Bruxelles care, potrivit guvernului ungar, amenință independența țării, relatează AFP,citat de Agerpres.
Chestionarul intitulat ”Să oprim Bruxelles-ul” a fost trimis către fiecare locuință din statul ungar, a precizat un înalt oficial guvernamental, la lansarea oficială a campaniei.
”Urmează mari decizii și lupte și Ungaria nu poate ieși victorioasă decât dacă are sprijinul întregii țări’‘, a declarat Bence Tuzson.
Chestionarul are șase întrebări, cea mai mare parte a lor referindu-se la problema migrației.
”Ce trebuie să facă Ungaria atunci când, în pofida unei recente serii de atacuri teroriste în Europa, Bruxelles-ul dorește să o forțeze să permită intrarea migranților care au ajuns ilegal în țară?”, este una dintre întrebări — care ca variante de răspuns: ”a permite acestor migranți să se deplaseze liber pe teritoriul țării” sau ”ca aceștia să fie menținuți sub supraveghere până când autoritățile decid cu privire la cazul lor”.
O altă întrebare face referire la ONG-urile internaționale care, potrivit guvernului ungar, susțin imigrația ilegală.
De câteva luni, guvernul ungar încearcă să reprime diverse ONG-uri pe care le califică drept ”politice” sau ”militanți mercenari” — în special cele fondate de miliardarul de origine ungară George Soros,

Sursă: Ungaria lansează o consultare populară anti-UE intitulată “Să oprim Bruxelles-ul”: Urmează mari decizii și lupte | caleaeuropeana.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s