Teodor Baconschi: „Ce nu înțeleg este ura față de copii la care ajung unii radicali ai libertății și autonomiei personale nelimitate”

Copiii sunt binecuvântarea supremă a unei vieți umane. Unii își doresc, dar îi împiedică felurite motive medicale, pe care le corectează prin tratamente specifice, sau prin adopție. Cei care au copii trăiesc experiența generozității, a responsabilității, dar mai ales a comuniunii în iubire, chiar dacă mulți părinți rămân egocentrici.

Înțeleg rațiunea economică sau profesională a unor rezerve: mulți amână ipostaza părintească pentru că nu se simt destul de ”așezați” (casă, bani, carieră). Ce nu înțeleg este ura față de copii la care ajung unii radicali ai libertății și autonomiei personale nelimitate.

Să ceri – cum au scris unii pe un zid – ”dreptul la viață fără copii” e totuși un semn de gravă sminteală psihologică, etică, socială, mentală. Cum să negi evidența că exiști pentru că ai fost născut și să-ți imaginezi continuarea aventurii umane fără odrăslirea celor încă nenăscuți?

Tare simpatici bărbaţii de stânga care ne cer să le lăsăm singure pe femei în problema avortului. Nobleţea virilă a adevăratei generozităţi…

Teodor Baconschi, diplomat cu grad de ambasador și fost ministru la MAE, a postat pe o reţea de socializare o scurtă meditație referitoare la unele acţiuni de terorism cultural / vandalism ale stângii extreme prilejuite de Marşul pentru Viaţă 2017 la Bucureşti în noaptea de 24 spre 25 martie 2017.

Sursă: Teodor Baconschi: „Ce nu înțeleg este ura față de copii la care ajung unii radicali ai libertății și autonomiei personale nelimitate” | Știri pentru viață

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s