Hai, sa mai dam in Biserica, ca catedrala, ca clopotul, ceva acolo gasim noi. 

Iar au inceput sa se enerveze domnule oamenii, ca si-a tras Patriarhul Clopot de 450.000 de euro. Tragic nu?

Hai sa nu fim ipocriti, face fix cat 10 Mercedesuri , din care Bucurestiul este tot mai plin. SUVuri ca altfel nu suntem oameni in toata legea.. Dar, ce sa vezi, cand va fi gata catedrala, sa te tii nenicule: poze, selfiuri, nunti si botezuri, eheee, atunci o sa fie „cool”. Ah, sa nu uitam valurile de turisti care se plimba d’anboulea prin Bucuresti, atunci ne va conveni, cand vor avea si ei ceva de vazut.

Tin minte ca la mai toate iesirile mele pe afara, printre primele lucruri pe care le vedeam erau catedralele. La Munchen, la Viena, la Paris, Milano, Budapesta, Marsilia, etc…catedrale peste catedrale.Desigur, cu banii aceia, vezi doamne, am fi scos din saracie nu stiu cate persoane. Dar, daca tot sunteti asa „filotimi” de ce nu renuntati baieti la SUV-uri, vile, vindeti-le si faceti milostenie. Ah, da, uitasem, e mai usor sa faci milostenie pe banii altora.O da, si iar se vor gasi oameni care vor spune : domneee, dar noi platim impozit. Asa este.

Dar, spre deosebire de politcieni, care nu au fost in stare sa traga cateva autostrazi sau spitale, Biserica a facut ceva cu banii aia. Mai un asezamant social, mai un spital, mai o biserica. Statul ce a facut? Ah, da, nu numai ca v-a luat banii, a si vandut tot ce s-a putut. Pana si pe noi ne-a vandut. Deci, zic sa ne bucuram ca vom avea o catedrala macar. Ca un muzeu deschis si dotat de catre stat nu am mai vazut de multisor. Ca si-a pus chipul sau nu pe clopot, asta putin ma intereseaza. Oh, si sa vezi ca poate vom putea urca in turnul catedralei. Sa te tii zeci si sute de mii de poze cu Bucurestiul vazut de sus….asa l-au injurat si pe Ceausescu, domne, Casa Poporului…inteleg ca desi este mare, urata, cum vreti voi, este una din cele mai vizitate cladiri din Bucuresti.Si va garantez 100% ca asa va fi si catedrala, si ca, poate in 20 de ani ne vom mandri cu ea si peste hotare.

Oricum, observ un „pattern” in aceste atacuri la adresa Bisericii…au terminat cu #rezist, a fost Marsul pentru Viata care a scos 100 de mii de oameni in strada, s-au facut de ras cei Pro Avort nesabuit cu mesajele sinistre scrise prin tot orasul, ce sa facem acum? Hai , taca paca, sa mai dam in Biserica, ca catedrala, ca clopotul, ceva acolo gasim noi..Tot cereti scoli, spitale, dar, ma intreb in ele cine va lucra? Ca noi nu vrem sa lucram la stat. Si in nici un caz, nu vrem sa fim profesori la o scoala la tara, nu? Ca atunci nu mai avem cum sa ajungem la Control, sa ne drogam pe acolo in sunete de muzica electronica. Dar, cand e cazul: vrem scoli! Te apuca rasul…Ah si in scolile alea sa predea cine? PSDistii fara dinti in gura?

Pai parca aia erau sub-oameni nu? Atatea lucruri care se bat cap in capul acestor personaje…cand ii auzi, toti militeaza pentru o lume mai buna, mai bio, cu legume si fructe naturale, dar nu ar pune unul mana pe o lopata sa planteze ceva. Ce lopata ca saracii se indoaie de sale daca cara o sticla de bere mai mult de 5 metri , de la bar la masa….

Paul Hitter

 

Sursa:https://www.facebook.com/paul.hitter.3/posts/10211960208017625

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s