Liberalii de stânga urăsc istoria!

Pentru ei, istoria este evolutivă, aşadar, cu excepția holocaustului şi comunismului, prezentate de mass-media, nimic nu se poate repeta. Nu trebuie să vii la ei să le spui de romani, carolingieni şi otomani. Disprețuiesc orice referire la aceştia.

Îmi spunea un coleg, dintr-aceia care şi-o bagă când vorbesc, că fiicele lui nu trebuie să ştie decât că sunt în anul 2017. În rest, suntem destul de evoluați pentru a şti cum să acționăm în diferite situații.

Eu zic că o incursiune în istorie nu ar strica. Am afla astfel că goții au fost primiți în Imperiul Roman în calitate de federați, adică refugiați care trebuiau să cultive terenurile date şi să apere granițele de la sud de Dunăre. Rezultatul primirii lor a fost devastarea Imperiului din Balcani până la Roma şi apoi până în Spania!

Am afla că augusta Honoria, supărată că patriarhatul imperialist îi impunea un soț care nu-i plăcea, l-a invitat, cu informațiile de rigoare, pe hunul Attila să devasteze Roma! A intervenit Papa Grigorie cel Mare care, prin harisma sa, l-a calmat pe sălbatic.

Am afla că pe barbari nu civilizația greco-romană, nu arhitectura şi urbanismul, nu arta şi literatura, nu administrația şi organizarea, nu etica şi manierele Imperiului i-a civilizat, ci creştinismul. Regele franc Clovis, regele saxon Ethelbert, regele Olaf al vikingilor, de la aruncarea toporului, de la jaf şi cuceriri, după îngenunchierea în fața crucii au început să învețe să scrie și să citească, au înțeles că statornicia, viața liniștită și câştigarea pâinii prin muncă sunt mai de preț, iar educația poporului este cheia viitorului. Generațiile de după ei au făurit mănăstirile, universitățile şi domurile gotice unde-şi fac liberalii de stânga selfieuri în vacanță.

Disprețuind istoria, liberalii de stânga, prin formele lor, cad în anti-cultură, barbarie şi decizii proaste!

Gabriel Bintia

Sursă: facebook

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s