O companie din Suedia promovează implantarea de cipuri sub piele, iar mulți suedezi aprobă acest lucru. Câți și-au făcut deja implantul?

Dacă unii dintre noi n-ar accepta implantarea unui cip sub piele nici în ruptul capului, alții n-au nevoie de prea multe îndemnuri și argumente pentru a se lăsa înduplecați și a-și da acordul pentru a le fi aplicată această procedură, atât de controversată în plan etic și religios.

„Cipul implantat sub piele nu mai este chiar un vis sau o obsesie a conspiraționiștilor. În urmă cu doi ani, când a apărut informația, totul părea că va fi un experiment nereușit. Situația s-a schimbat acum. Epicenter este un spațiu de lucru din Stockholm, unde atât angajații, cât și alte persoane care ajung acolo caută să-și implanteze un astfel de microcip.

Microcipul nu este mai mare decât un bob de orez și poate fi folosit pentru mai multe lucruri. Cu ajutorul microcipului instalat sub piele, angajații pot deschide uși, așa cum ar face cu o cheie sau cu un card de acces. De asemenea, pot să folosească imprimantele din incinta spațiului de lucru și pot chiar să folosească implantul pe post de card de credit, astfel încât să-și cumpere diverse de la cantină.

Epicenter este o companie care găzduiește sediile a mai mult de 100 de companii, care au mai mult de 2.000 de angajați. Compania a implantat cipuri experimental din ianuarie 2015. Totuși, angajații pot alege să primească un card cu cip, în caz că refuză implantarea. Acum, aproximativ 150 de lucrători au deja cipuri implantate în mână.”

 Argumentele anti-cip inspirate din scrierile religioase creștine nu pot fi acceptate de către un ateu, format într-un mediu refractar la creștinism. Totuși, cei care acceptă, cu seninătate, să li se implanteze cipuri ar putea să-și folosească măcar rațiunea din dotare, pentru a-și pune întrebări și a conștientiza riscurile pe care le implică un asemenea dispozitiv purtat 24 de ore din 24, ce ar putea fi folosit, lejer, pentru o monitorizare discretă a individului. Și nu numai.

Trăim vremuri (tot mai) complicate!

P.S. Chiar dacă suntem credincioși sau nu, acest citat din Apocalipsa este în acest moment cât se poate de profetic (capitolul 13):

16. Şi ea îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte.

17. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei.

18. Aici este înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase.

Autor: Tomi Tohaneanu
Sursă: O companie din Suedia promovează implantarea de cipuri sub piele, iar mulți suedezi aprobă acest lucru. Câți și-au făcut deja implantul? | Cunoaste lumea

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s