Biserica nu este curățătorie chimică

Mulți nărozi merg la biserică așa cum ar merge la un prestator de servicii. De obicei când îl lovește necazul și nu mai știe ce să facă, nărodul se duce la biserică: ”Părinte, am puțin cancer, se poate o molitvă de extirpare?” Apoi se așteaptă la rezultate rapide, cât mai ieftin sau chiar gratis, că doar religia este serviciu public.

Doar că nu funcționează așa. Mulți nărozi ajung la biserică pentru prima oară când îi lovește năcazul. Prima biserică ieșită în cale e bună, primul popă trebuie să știe să rezolve, că doar primește bani de la stat. Nărodul știe de pe internet că popii vor bani, mulți bani! și pornește din start hotărât să plătească cât mai puțin, decis să facă scandal, să-i zică popii vreo două de la obraz, să nu se lase păcălit. Nărodul nu știe ce vrea să cumpere de la popă, nu știe dacă biserica are în stoc ce îi trebuie lui – de fapt nu prea știe ce vrea, dar cu siguranță vrea ceva.

Nărodul merge la biserică așa cum ar merge la curățătoria chimică: ”Las și eu sufletul ăsta, are niște păcate de la cheful de aseară … da părinte și niște preacurvie … și puțină lăcomie și trufie… când să vin să-l iau? Nu se poate mai repede? Dar de ce așa de scump?!? Dincolo e mai ieftin, nici nu mai calc pe aici!”

Sursă: Biserica nu este curățătorie chimică – KISHINIOV

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s