Despre turci, Turcia si Erdogan 

Nu stiu cum se face ca romanii sunt experti in orice. De cand cu referendumul organizat de Erdogan pentru largirea prerogativelor prezidentiale, toate pitzipoancele si toti pitziponcii care si au facut o vacanta in Turcia sau au fost prin anii 90 sa si ia giacă dă blugi au impresia ca pot da lectii Turciei.

Se apuca ei sa si dea cu parerea despre politica interna Turciei, sociala.. economica. Despre relatiile internationale, tratatele si parteneriatele Turciei. Si mai ales ce ar trebui sa faca turcii. Ca romanii stiu cel mai bine!
Bah, voua chiar nu va e rusine? Bai… omniscientilor.

Ultima data cand Turcia a lasat garda jos in fata marilor puteri si a crezut in „prietenia” strainilor a devenit… Turcia. Ca pana atunci era Imperiul Otoman, cel mai longeviv imperiu din istoria lumii. De unde sa stiti voi ca prietenii englezi, francezi si americani, tradandu i pe turci, i au facut sa se rupa, i au ocupat alaturi de francezi si a dus la toate razboaiele interne, genocidul si crimele care au urmat dupa 1922.

Turcia de azi e cel mai important jucator pe scena politica a acestei parti a lumii.. si nu de ieri de azi.. ci de foarte multi ani.
Turcia este supusa unor presiuni externe enorme din partea Rusiei pe de o parte, si pe de alta parte din partea SUA. Iar in ultimii 2 ani, colac peste pupaza, au devenit si plasa pentru imigranti.

In Turcia exista tot felul de organizatii anti statale, tradatori in armata si in cadrul elitei academice. Asa cum vedeti in Romania actiunile unor organizatii care destabilizeaza statul de ani de zile.. fix acelasi lucru se intampla in Turcia. Pe de o parte interesele externe, pe de alta parte interesele interne, toate astea macina la temelia statului turc.
Erdogan stie toate astea. O parte a poporului turc, cea care il sustine stie toate astea.
Erdogan mai stie ce putere de negociere are atata timp cat Turcia ramane un stat puternic, stabil si nationalist. Daca Turcia ar fi avut orice altceva mai putin decat Erdogan, azi probabil ar fi fost intr un continuu razboi civil si ar fi devenit o colonie, fie americana fie ruseasca.

Credeti ca turcii nu au tinerii lor frumosi si liberi? Nu au avut parte de false flaguri? Acele manifestari si proteste din ultimii ani au aparut asa din senin tocmai cand interesele marilor puteri in zona crescusera exponential?

Turcia este un stat extrem de bogat, bine aparat de armata, si foarte respectat atat de lumea occidentala cat si de statele din Asia. Turcia are o diplomatie excelenta si un nivel de trai ridicat.
Turcia are o diaspora foarte bine asezata social in toate statele importante ale lumii si este un partener economic strategic pentru multe state.

Nu poti discuta de Turcia fara sa i cunosti cultura, traditiile, istoria si prezentul.
Ceea ce face Erdogan acum asumandu si controlul total al statului este de fapt protejarea statului de interventiile straine si de tradatorii interni. Face aceeasi politica, desi dura, care a permis Imperiului Otoman sa existe timp de aproape 800 de ani. Pe Erdogan nu-l intereseaza alte religii conlocuitoare, dar stie ca religia este o umbrela sub care poporul turc se va strange intotdeauna si ii va da unitate.
Cand Imperiul Otoman oferea libertate religioasa practicantilor tuturor religiilor, permitea pastrarea culturii si identitatii fiecarui teritoriu ocupat, ba chiar participa activ la educarea si intruirea locuitorilor imperiului din toate colturile lui, Europa crestina inca se sfasia intre ea in razboaie fara de sfarsit.
Tineti minte ca Ierusalimul desi era locuit in majoritate de musulmani, apoi evrei si crestini si alte religii, a beneficiat de 800 de ani de pace, fara niciun conflict. Si asta s a petrecut sub Imperiul Otoman.

Nu subestimati inteligenta, diplomatia, curajul si forta turcilor! Turcii nu sunt romani sa se inchine in fata nimanui. Turcii trateaza de la egal la egal cu toti!

Deci, astia… deontologii, jurnalistii si intelighentia neamului, mai subtire cu Erdogan atata timp cat Romania e o colonie de rupti in cur!

Sursa : facebook Daniel Constantin

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s