ISLAMUL, PACEA si TOLERANŢA

Există forme de Islam care sunt paşnice şi tolerante. Sunt undeva la 3% din numărul musulmanilor din întreaga lume. Şi sunt socotite ca abateri sau chiar erezii de cam 90% dintre musulmani.

Pentru că în această privinţă Coranul este FOARTE CLAR. Şi nu acceptă alte religii – chiar dacă, pentru o vreme în care Mahomed avea o opinie mai blândă, vorbeşte de bine „Poporul Cărţii”, adică Poporul Creştin. Nu acceptă alte religii şi impune o anume nivelare. Categorică.

Marea nenorocire este că şi părţile din Coran care PAR pentru un ne-musulman a limita violenţa Coranului au, de fapt, alt înţeles din punct de vedere islamic.

De pildă, Sura Al-Baqara din El Quran spune:

„Luptaţi pe calea lui Allah împotriva celor care se luptă cu voi, dar nu începeţi voi lupta, căci Allah nu-i iubeşte pe cei care încep lupte” (190)

Cel care nu cunoaşte Islamul poate crede că acest verset al Coranului poate fi pus în paralel cu porunca hristică

„Cel care nu are sabie să-şi vândă haina şi să îşi cumpere .” dar „Cine scoate [primul] sabia, de sabie va pieri!” (Luca 22.36, Matei 26.52)

În realitate paralela nu există, pentru că în Islam se socoteşte că cel care nu primeşte Coranul ca fiind cuvântul lui Dumnezeu a început, prin aceasta, lupta împotriva islamicilor.

De pildă, textul islamic de mai sus (2.190) a fost spus de Mahomed atunci când voia să meargă la Mecca, unde provocase tulburări, din pricina căruia avea interdicţie să mai intre în oraş. De aceea adepţii lui erau îngrijoraţi de intenţia lui de a merge acolo, ştiind că meccanii nu mai voiau tulburări şi de aceea nu voiau să-l primească. El le spune că această respingere a meccanilor este pricină de război, astfel:

„Luptaţi pe calea lui Allah împotriva celor care se luptă cu voi, dar nu începeţi voi lupta, căci Allah nu-i iubeşte pe cei care încep lupte. Ucideţi-i unde îi prindeţi şi alungaţi-i de unde v-au alungat, căci NECREDINŢA E MAI REA DECÂT OMORUL!” (2.190-191)

Deci versetul în cauză, odată pus în context, capătă un înţeles care nu se regăseşte în niciun fel în Biblie şi care este ÎNDEMN DIRECT LA GENOCID.

Alt text interesant este din Sura Al’Maida:

„Răsplata celor care luptă împotriva lui Allah şi a Trimisului Său, căutând să semene pe pământ necredinţa [adică a tuturor celor care mărturisesc altă credinţă decât Islamul] este că ei vor muri ucişi sau răstigniţi pe cruce sau li se vor tăia mâinile şi picioarele cruciş sau vor fi izgoniţi din ţară.” (5.33)

Este un text care în cel mai explicit mod declară că neacceptarea religiei islamice şi mărturisirea altei credinţe (religii) este „luptă împotriva lui Allah şi a Trimisului Său”. Ceea ce întăreşte îndemnurile la luptă şi ucidere atât din versetul acesta (5.33) şi cele de mai sus (2.190-191) cât şi din multe alte versete asemănătoare.

Cred că ceea ce era de demonstrat a fost demonstrat şi nu are rost să mai prezint alte 50 sau 100 de versete din El Quran spre a dovedi ceea ce a fost dovedit.

Mihai-Andrei Aldea

Sursă: facebook  Mihai-Andrei Aldea

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s