Persecutia crestinilor in Bethlehem

Persecutarea crestinilor din Bethlehem de catre islamisti este un caz de studiat despre cum bisericile crestine din vest au esuat sa ia apararea in fata calailor crestinilor din lumea a treia

Erau  in jur de 20.000 de crestini in Bethlehem in 1995 cand Israel a cedat orasul Bethlehem lui Arafat si musulmanilor . In 2010 mai erau doar 7500 de crestini in oras . In cativa ani sub jurisdicta Autoritatii Palestiniene acest ora va fi integral musulman

Intr-un interviu in 05 decembrie 2008 Joseph Hakim de la organizatia Uniunea Internationala a Crestinilor spunea ” Minosritatea crestinilor din Orientul Mijlociu  este intr-o stare critica daca vestul nu le poate oferi protectie si ajutor financiar crestinilor din Orientul Mijlociu , exista puternice indoieli cu privire la comunitatile crestine din Egipt, Liban, Siria, Irak, Sudan si Teritoriile Palestiniene si la capacitatea acestora de a supravietui. Daca nu se actioneaza imediat nu stiu cati crestini vor mai exista aici in urmatorii 50 de ani ”

Arhiepiscopul anglican de Canterbury Rowan Williams in decembrie 206 deplange persecutia crestinilor din Bethlehem , Irak si Orientul Mijlociu . Iar dupa aceea mai tarziu acuza crestinii si evreii  pentru asta in loc sa ii acuze pe islamisti . Acesta da vina pe America , Marea Britanie si Israel pentru ca politicile acestora i-au ” inrait ” pe islamisti  si i-au determinat pe acestia sa persecute minoritatile religioase .

Rowan Williams mai degraba ” intelege” islamisti decat sa ii denunte crimele si torturilela  care acestia supun crestinii din Orientul Mijlociu , ba mai mult spune ca noi trebuia sa dam islamistilor ce li se cuvine . Astfel mesajul acestuia este ” cu violenta merge ” tineti-o tot asa . Astfel departe de a lua apararea crestinilor acesta practic incurajeaza persecutorii crestinilor .

Arhiepiscopul  Canterbury, 18 decembrie 2006: ” Principalul motiv pentru care crestinii pleaca este violenta musulmanilor la adresa lor . Insa daca Israelul nu s-ar fi comportat cum se comporta cu musulmanii , crestinii nu ar mai fi plecat ”

Jurnalista britanica Melanie Phillips spune ca „in fiecare dintre cele peste 20 de state musulmane populatia crestina este in scadere . De fapt doar Israel este singura tara din Orientul Mijlociu unde populatia araba crestina a crescut de la aproximativ 34.000 in 1948 la 130.000 in 2005″

Aceasta mai spune ca ” este gresit modul prin care biserica anglicana prin vocea Arhiepiscopului de Canterbury  scoate Israelul tap ispasitor in problema crestinilor in Bethlehem” 

Melanie Phillips scria in 18 Dec 2007. ” acum cativa ani inainte Bethlehemul era un oras majoritar crestin acum este 80% musulman . De tinut cont ca asa o schimbare dramatica a avut loc simultan cu trecerea Bethlehemul sub jurisdictie musulmana prin acordul de la Oslo cand acesta a fost trecut sub administrarea Autoritatii Palestiniene – sa fie are este intamplator tot acest fapt ?”

Sursă: Bethlehem

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s