Mihai Gheorghiu (Coaliția pentru Familie): Majoritatea are datoria să protejeze minoritățile, dar și minoritățile au datoria să respecte voința majorității,

Majoritatea are datoria să protejeze minoritățile, dar și minoritățile au datoria să respecte voința majorității, mai ales când ea întrunește condițiile legalității și moralității, a afirmat marți președintele Coaliției pentru Familie, Mihai Gheorghiu.

„Reiterăm speranța noastră ca acordul de voință al celor trei milioane de cetățeni să reprezinte un punct destul de important pe agenda clasei politice pentru ca această solidaritate fără precedent în istoria modernă a României a tuturor cultelor, a tuturor confesiunilor, să poată fi înțeleasă la adevărata ei dimensiune, care nu reprezintă altceva decât o încercare de a afirma firescul, normalitatea, o moștenire culturală, o moștenire de credință a întregii noastre societăți. (…).

Nu cred că voința pentru normalitate, pentru firesc, pentru constituționalitate a trei milioane de români poate fi ocultată. Există deja un limbaj insidios care afirmă că această voință ar fi o dictatură a majorității, ar fi o încercare de restrângere a drepturilor. Suntem puși în poziția de a ne cere scuze că existăm, că vorbim, că intrăm și depunem legi în Parlament. E un lucru fără precedent. Democrația nu se poate baza pe acest tip de lobby și de presiune al unei minorități. Așa cum noi avem datoria să protejăm minoritățile, așa minoritățile au datoria să respecte voința majorității, mai ales când ea întrunește condițiile legalității și moralității”, a spus Gheorghiu, la dezbaterea „Referendumul pentru căsătorie și familie. Analiză și implicații”, desfășurată la Senat.
La rândul său, preotul Constantin Necula, profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu, a susținut că orice acțiune îndreptată împotriva familiei este „un act de subminare a rezistenței naționale”.

„România nu e făcută numai din unii sau numai din alții. (…) Atacul la familie și la tot ceea ce înseamnă rezistență creștină în anii aceștia dovedește foarte clar că nu avem de a face cu o serenadă sub un balcon a unui îndrăgostit, avem de face cu un concert foarte bine dirijat care încearcă să dărâme balconul și să fure inima iubitei. Trebuie să fim atenți că nu sunt atacate doar instituțiile bisericii sau bisericilor, ci este atacată inclusiv structura de rezistență a statului. Orice fel de acțiune îndreptată împotriva familiei este un act de subminare a rezistenței naționale”, a afirmat preotul Necula.

Auror: Livia Popescu

Sursă: Mihai Gheorghiu (Coaliția pentru Familie): Minoritățile au datoria să respecte voința majorității – AGERPRES

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s