Orașul românesc unde își dorm somnul de veci patru regi, două regine și un împărat 

Orașul Oradea de azi stă mărturie unui mileniu creștin zbuciumat, în care cetatea din Țara Crișurilor a fost un pion important în ridicarea regatului apostolic maghiar și a principatului transilvan.

Distrusă de mongolii lui Batu Han, reconstruită pentru a fi din nou arsă în războaiele religioase și apoi de otomani, cetatea Oradiei este locul în care au fost îngropate nu mai puțin de șapte capete încoronate, patru regi, două regine și un împărat.??????

Aici își dorm somnul de veci regii Ladislau I cel Sfânt, Andrei al II-lea, Ştefan al II-lea, Ladislau al IV-lea Cumanul, regina Beatrix, regina Maria şi împăratul Sigismund de Luxemburg.

 

????????????

CAMERA

??????

??????

 

Comments

Sursă: Orașul românesc unde își dorm somnul de veci patru regi, două regine și un împărat FOTO VIDEO – Timisoara Stiri live – stiri din Timisoara Timis Banat news live official Timisoara Timisoara news stiri oficial monden VIP Stiri din Timisoara si Timis azi lifestyle vremea evenimente cure de slabire presa din Romania politica sport horoscop astrologie curs valutar retete dieta harti online download jocuri

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s