30 aprilie 2017: Intronizarea Mitropolitului Ortodox Român al celor două Americi 

Duminica aceasta a avut loc intronizarea Înaltpreasfinţitului Părinte Nicolae Condrea ca Mitropolit Ortodox Român al celor două Americi. Ceremonia va avea loc duminică, 30 aprilie 2017, în Catedrala Sfinții Împărați Constantin și Elena din Chicago.

La eveniment va fi prezentă o delegaţie a Bisericii Ortodoxe Române condusă de IPS Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei.

Ridicarea în demnitatea de Mitropolit a Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae a avut loc duminică, 30 octombrie 2016, în Catedrala Patriarhală din București, după Sfânta Liturghie.

IPS Nicolae s-a născut în 15 aprilie 1967 în Constanța. A urmat studii liceale în Constanța și București, continuate cu Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu în perioada 1988-1992.

Între anii 1994-2001 a beneficiat de o bursă de studii la Universitatea Marc Bloch din Strasbourg, unde a obținut o diplomă de Studii Aprofundate (1995) și titlul de doctor în Teologie (2001). Pentru o scurtă perioadă – decembrie 2001 – martie 2002 – a fost secretar la Cancelaria Patriarhală, titrează Basilica.

A fost tuns în monahism în decembrie 2001 la Mănăstirea Radu Vodă din București. Din martie 2002 a slujit ca Arhiepiscop Ortodox Român al celor două Americi.

Sursă: 30 aprilie 2017: Intronizarea Mitropolitului Ortodox Român al celor două Americi – NapocaNews

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s