Finlanda a interzis vizitarea și împărtășirea copiilor Smicală de către Episcopul Macarie, permițându-i un dialog telefonic. 

Părintele Episcop Macarie Drăgoi și-a continuat demersul de ajutorare a Cameliei Smicală și copiilor acesteia. Așa cum ActiveNews a prezentat deja, autoritățile finlandeze au respins cererea acestuia de vizitare a celor doi copii. În schimb, Episcopul Macarie a putut dialoga la telefon cu aceștia.

 Știre inițială
Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord a mers în Tampere, Finlanda, pentru a o întări sufletește pe Camelia Smicală, medicul român căreia i-au fost luati abuziv cei doi copii minori și internati separat în doua centre de plasament.
De asemenea, Părintele Episcop a făcut o cerere pentru a merge să-i viziteze și să-i impărtășescă pe copii. După o zi de deliberări, serviciul social din Tampere a decis că Maria și Mihai nu au acest drept. Încă un drept inalienabil – dreptul la credință – care le este călcat în picioare celor doi copii. „Nu trebuie abandonată lupta!”, a afirmat Preasfințitul Macarie.
Surse din zona militară ne informează că apatia autorităților românești s-ar datora unor contracte de câteva sute de milioane de euro pe care Guvernul le negociază cu industria de armament din Finlanda, privind transportoare „Patria”, care ar putea fi asamblate la noi, și elicoptere „Puma”, de dat la reparat. Pentru asta ne vindem copiii? Vom reveni cu detalii pe acest subiect.
În acest timp, Ambasada Finlandei de la București a decis să răspundă protestelor naționale de solidaritate cu acest caz printr-o postare în care ni se prezintă beneficiile protecției copilului și respectul desăvârșit pe care îl au autoritătile finlandeze pentru drepturile familiei, părinților și copiilor. Textul – care se dorește a fi un răspuns dintr-o campanie de PR coordonată cu celălalte ambasade ale țărilor nordice care încalcă brutal drepturile parentale și ale copiilor (ceea ce dovedește un centru de comandă interesat în spălarea imaginii lor) – pare un extras sau, posibil, chiar un  plagiat din cartea „1984” a lui George Orwell. Românii au început să replice pe pagina de Facebook a Ambasadei 
Aceeași Ambasadă ne informa zilele trecute că „unele persoane se confruntă în continuare cu acte de discriminare, direct sau indirect, din cauza orientării și identității lor sexuale. Guvernele noastre încearcă să combată astfel de acte prin promovarea drepturilor omului. Oricine, inclusiv persoanele din comunitatea LGBTI, trebuie să se poată bucura de drepturile și libertățile prevăzute pentru cetățenii tuturor națiunilor”. Oricine, mai puțin doi copii români, đupă cum se vede.
De altfel, simpatia Finlandei pentru România rezultă și dintr-un filmuleț postat tot zilele acestea pe pagina de Facebook a Ambasadei în care se prezintă activitatea unei organizații caritabile care face turul țării bucurând copiii. Numai că nicăieri nu se menționează că este vorba de copiii romi. Orice străin care vizionează filmulețul Ambasadei va trage concluzia firească: România, o țară de țigani.

Sursă: Finlanda a interzis vizitarea și împărtășirea copiilor Smicală de către Episcopul Macarie, permițându-i un dialog telefonic. Strigătul îndurerat al copiilor: Ne e dor de mama și de acasă. Ambasada Finlandei ne prezintă drept o țară de romi | ActiveNews

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s