Inaltarea Domnului

11351187_10152952874314065_5377384677883997854_n

Astazi praznuim Inaltarea Domnului . Acest praznic cade totdeauna in Joia saptamanii a sasea dupa Pasti, adica la 40 de zile dupa Inviere.
Inaltarea Domnului este una dintre cele mai vechi sarbatori crestine, despre care amintesc Constitutiile Apostolice. Înălţarea Domnului nostru Iisus Hristos cu trupul la cer, întru slavă şi putere, marchează pentru Biserică încheierea perioadei pascale şi anticiparea evenimentului Cincizecimii ( Rusaliile )

Inca de pe cand Mantuitorul se afla impreuna cu Ucenicii, mai inainte de Patima, le fagaduise venirea Preasfantului Duh, zicand: «E de folos sa Ma duc; ca de nu Ma voi duce Eu, Mangaietorul nu va veni».
Si iarasi: «Cand va veni Acela, va va invata pe voi tot adevarul».

Iar cand a sosit vremea inaltarii, Mantuitorul i-a dus cu Sine pe Muntele Maslinilor (numit asa fiindca erau multi maslini saditi pe el) si le-a grait lor despre propovaduirea Lui pana la marginea lumii, cum si despre viitoarea Lui imparatie, cea necuprinsa cu mintea, deoarece vedea ca si ei vor sa-L intrebe despre cele ce trebuiau sa faca. Si de fata fiind acolo si Maica Sa, a trimis inaintea lor ingeri, ca sa le arate suirea la cer. Si, pe cand ei priveau, un nor L-a ridicat din mijlocul lor, purtandu-L in sus. Si astfel, inconjurat de ingerii trimisi inaintea Lui, care se intreceau unii pe altii sa ridice portile cerurilor si care erau uimiti de roseata de sange a trupului Lui, S-a inaltat si a sezut de-a dreapta Tatalui, indumnezeind trupul, prin care, stricandu-se vrajba cea de demult, am fost impacati cu Dumnezeu, si facandu-l, indraznesc a zice, asemenea Tatalui. Iar niste ingeri, in chip de barbati, au stat inaintea Apostolilor, zicand: Barbati galileeni, ce stati de va mirati, uitan-du-va spre cer? Acest Iisus Dumnezeu, pe Care il vedeti cu trup, asa va veni iarasi, cu trup adica, dar nu ca mai-nainte, in saracie si tacere, ci inconjurat de ingeri, cu slava mare, precum il vedeti acum. (Sinaxar in Joia Inaltarii extras din Penticostar)

Hristos s-a Inaltat !

Sursa: http://www.crestinortodox.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s