Martin Kugler, istoric și fondator al Observatorului asupra Discriminării și Intoleranței împotriva Creștinilor despre ofensiva secularistă: Elitele europene respectă mai mult libertatea religioasă a musulmanilor decât pe cea a creștinilor.

Musulmanii din Europa se bucură de o mai mare libertate religioasă decât creștinii din Europa. O spune șeful unei organizații anti-discriminare, care arată că, în timp ce musulmanii sunt tratați cu mănuși, pentru a nu le fi lezate sentimentele religioase, creștinii sunt tot mai marginalizați.

Martin Kugler, istoric și fondator al Observatorului asupra Discriminării și Intoleranței împotriva Creștinilor, acuză elitele europene că fac presiuni asupra creștinilor pentru a-i face să-și ascundă religia. Nu acceași măsură se aplică și musulmanilor, cărora li se permite să se afișeze oricum.  Europa este martora unei ofensive seculariste, a adăugat el, dar politicienii au criterii diferite în relațiile cu creștinii și musulmanii, permițând purtarea vălului islamic, dar încercând să scoată crucile din locuri publice. Unul dintre exemplele oferite de el, al acestei campanii duse în Europa împotriva creștinilor, este cel al stewardeselor sau asistentelor medicale, puse la colț sau chiar concediate pentru faptul că au îndrăznit să poarte la gât cruciulițe. Un alt exemplu este cel al tentativelor tot mai numeroase de a elimina scene ale Nașterii Domnului, din locurile publice, cu ocazia Crăciunului.
„Justificarea lor este separarea dintre biserică și stat, dar cred eu, este vorba mai mult decât o scuză. De fapt, ceea ce secularismul radical european încearcă să facă, în numele toleranței și al neutralității în piața publică, este să impună o ideologie care înseamnă eliminarea creștinilor din viața publică”, spune Martin Kugler.
El consideră, de asemenea, că ascensiunea islamului în Europa, fenomen provocat de schimbările demografice, reprezintă „o mare provocare” pentru cultura creștină, deși, spune Kugler, secularismul agresiv este mult mai periculos pentru creștinii europeni.
„Dacă creștinii au avut libertatea de a-și urma conștiința, cu școlile și drepturile lor, va fi mult mai ușor pentru ei să se confrunte cu ascensiunea culturii musulmane”, consideră acesta.

Sursă: Expert, despre ofensiva secularistă: Elitele europene respectă mai mult libertatea religioasă a musulmanilor decât pe cea a creștinilor. În numele toleranței se vrea impunerea unei ideologii care înseamnă eliminarea creștinilor din viața publică | ActiveNews

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s