Rusia: Biserica Ortodoxă solicită prohibția totală a avortului

Un reprezentant al Bisericii Ortodoxe Ruse a solicitat membrilor comisiei pentru Protecția Valorilor Creștine din camera inferioară a parlamentului federal, Duma de Stat, să inițieze procedura pentru prohibiția totală a avortului, conform unor surse citate de RT (fosta Russia Today).

Arhimandritul Theotilact a participat la prima reuniune a acestei comisii din noua Duma (formată după alegerile din 2016) și a fost de părere că anumite legi din Rusia au nevoie de modificări urgente.

„Avortul trebuie să fie echivalat crimei. Trebuie atenție la această (propunere de) lege și în cele din urmă trebuie adoptată”, este citat reprezentantul Patriarhiei.

Acesta a criticat de asemenea legea care interzice părinților pedepsele corporale pentru disciplinarea copiilor ca fiind contrară Sf. Scripturi.

„Nu trebuie să permitem nicio interdicție asupra educației tradiționale în familia creștină, [sau] încercările de a face copiii egali părinților. Avem nevoie de amendarea acestei legi”, a mai spus el.

Grupul de lucru pentru protecia vlaorilor creștine din Duma reunește 46 de parlamentar din diverse facțiuni cu scopul de a evalua legislația curentă a Rusiei în contextul valorilor creștine și să inițieze noi proiecte de lege care să servească acestui scop.

Avortul este legal în Rusia din 1921 și a fost astfel aproape permanent, cu excepția unei perioade de după al Doilea Război Mondial când legea a fost înăsprită din rațiuni demografice. În ultimii ani, personalități conservatoare din politică și clerici au făcut diverse încercări de a schimba stare de fapt.

În mai 2015, parlamentarii din partidul de guvernământ Rusia Unită și din partidul de opoziție Rusia Dreaptă au înaintat un proiect de lege care ar urma să limiteze decontarea din fondurile publice a avorturilor, ar interzice efectuarea avorturilor în cinicile private și ar permite vânzarea pilulei de a doua zi (un avortiv timpuriu) doar cu rețetă.

Legiuitorii au propus de asemenea ca femeile care solicită avortul să fie examinate ultrasonografic întrucât „conform statisticilor, până la 80% dintre ele refuză să mai facă avortul după ce își văd copilul pe monitor”. Propunerea legislativă nu a fost încă dezbătută.

În ianuarie 2015, liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, PF Kirill, a vorbit pentru prima dată în fața Dumei de Stat, chemând parlamentarii să înceapă o campanie împotriva avortului, în vederea unei prohibiții totale la nivel național. De asmenea, Patriarhul a criticat surogația maternă și a îndemnat să se ia măsuri pentru înlocuirea acestei practici cu adopția.

Sursă: Rusia: Biserica Ortodoxă solicită prohibția totală a avortului

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s