Referendumul pentru familie merge mai departe în Senat: Comisia pentru drepturile omului și Comisia pentru egalitate au avizat FAVORABIL demersul Coalitiei pentru Familie 

Proiectul legii de revizuire a Constituției României, act normativ inițiat prin semnăturile a peste 3 milioane de români cu drept de vot, merge mai departe. După ce a fost adoptat la Camera Deputaților, proiectul trece acum prin procedurile de avizare ale comisiilor Senatului României.

Astfel, Comisia pentru drepturile omului, culte și minorități, dar și Comisia pentru egalitatea de șanse au avizat favorabil, cu unanimitate de voturi, proiectul legii de revizuire a art. 48(1) din Constituție, propus de cetățeni.

Proiectul de lege prevede modificarea articolului 48(1) din Constituția României, în sensul în care din „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor.” , se va transforma în „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor.”

Revizuirea a fost propusă de un comitet de inițiativă format din 16 cetățeni, între care artiștii Tudor Sișu și Vlad Miriță, soția lui Felix Tătaru, Nadia, filozoful Sorin Lavric, doctorul Pavel Chirilă, Mihai Gheorghiu, directorul adjunct al Muzeului Țăranului Român dar și Părintele Constantin Necula, consilier al Mitropolitului Ardealului. Toți aceștia s-au reunit sub numele de Coaliția pentru Familie.

Sursă: Referendumul pentru familie merge mai departe în Senat: Comisia pentru drepturile omului și Comisia pentru egalitate au avizat FAVORABIL demersul CPF | ActiveNews

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s