Un preot din Bucuresti si-a facut echipa de Rugby. Copiii provin din familii amarate si sportul este singura lor placere

Oare ce legatura poate exista intre Biserica si rugby? Un preot din Bucuresti a gasit se pare liantul uitandu-se la doi copii, care au inceput sa se joace cu o minge ovala in curtea bisericii. Acum are prima echipa parohiala din Europa formata din copii: Clubul Sportiv Parohial Stefan cel Mare si Sfant!

Disciplina, antrenament si credinta! Preotul Sergiu Ristea a gasit o modalitate inedita de a aduce zambetul pe chipul acestor copii. Multi dintre ei au situatii grele acasa si au descopeorit o portita de evadare si chiar alinare…in sport.

„Inainte eu nu prea aveam credinta sa fiu sincera, nu prea eram cu biserica, cu..adica nu credeam in preoti si de cand l-am cunoscut pe parintele am inceput sa fiu mai credincioasa”

SERGIU RISTEA – PREOT: copiii, multi dintre ei amarati…situatii deosebite acasa, familii monoparentale, parinti bolnavi, fam numeroase cu multi copii si incercam sa ii ajutam.  

O sa va intrebati de unde i-a venit ideea parintelui. Totul s-a intamplat atunci cand a cerut ajutorul unui antrenor de rugby sa il ajute sa care niste saci de ciment cu masina.

SERGIU RISTEA – PREOT: a scos din portbagaj mingiile si ce mai avea acolo si a plecat sa ia sacii. Intre timp 2 copii au venit si au inceput sa se joace cu mingia lui nea Fane …si m-am gandit…uite un mod prin care copiii nostri pot sa socializeze

De la o simpla joaca, la antrenamente serioase! Nu a trecut mult timp, iar Nea Fane a format prima echipa parohiala din europa formata din copii.

Incet, incet premiile au inceput sa curga. Echipa de fete este pe locul 3 la nivel national.

Acum parintele vrea sa isi duca planul si mai departe. In curtea bisericii primesc mancare zeci de copii, iar pentru echipa de rugby s-a gandit sa aduca tineri din centrele de plasament. In urmatoarea perioada copiii vor pleca in cantonament la mare. Ocazie buna pentur unii dintre ei sa se bucure pentru prima oara de valuri.

– See more at: http://www.stirilekanald.ro/un-preot-din-bucuresti-si-a-facut-echipa-de-rugby-copiii-provin-din-familii-amarate-si-sportul-este-singura-lor-placere-17037239#sthash.fknc6GU4.dpuf

Sursă: Un preot din Bucuresti si-a facut echipa de Rugby. Copiii provin din familii amarate si sportul este singura lor placere

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s