Scrisoarea unei românce creştin-ortodoxe către Remus Cernea.

Draga frate Remus,

V-am urmarit la emisiunea “Jocuri de putere” pe 26 feb. 2015. Ati spus atunci ca ati primit amenintari din partea celor care nu sunt de acord cu dvs si ati lasat sa se inteleaga ca aceastea veneau din partea unor crestini. Va inselati, cei care v-au trimis astfel de mesaje nu pot fi crestini pentru ca Biserica invata: “sa nu scoti sabia”, “sa iubesti pe aproapele tau”, “sa iubesti pe vrajmasul tau“. Cei care v-au trimis astfel de amenintari poate ca nu au trecut pe la ora de religie sau sunt oameni care au alte interese. Asa suna o rugaciune ortodoxa: “Doamne binecuvântează pe vrăjmaşii mei! Şi eu îi binecuvântez şi nu-i blestem! Vrăjmaşii m-au împins şi mai mult spre Tine, în braţele Tale, mai mult decât prietenii…”

Va rog, atunci cand mai vorbiti la TV despre acest subiect, sa mentionati ca primiti si mesaje care nu va incrimineaza, nu va jignesc, nu folosesc un limbaj inadecvat. Acesta e un astfel de mesaj! SUNT CRESTIN ORTODOX SI VA TRANSMIT CA VA IUBESC ca pe aproapele meu despre care Biserica (si nu educatia ATEISTA pe care am primit-o in scolile STATULUI Roman Comunist) m-a invatat sa-l iubesc ca pe mine insumi indiferent de religia lui, etnia lui etc.

Nu impartasesc punctul dvs de vedere, dar totusi “va iubesc”. Si impreuna cu mine multi, multi ortodocsi care va pomenesc in rugaciunile lor cele mai simple si mai sincere (nimic “ritualic” asa cum nu v-ar placea dvs), draga frate Remus, ca Dumnezeu sa va milueasca. Si stiti de ce? Pentru ca multi dintre noi ne regasim in dvs. Ati vorbit chiar frumos despre Isus Hristos aseara in emisiune, pe cand noi, cei astazi ortodocsi practicanti, candva ATEISITII educati la scolile STATULUI comunist atoatestiutor, de parinti si bunici atei, am avut perioada noastra in care l-am calcat in picioare pe Hristos, l-am urat pe Hristos si orice era legat de Dumnezeu; recunoastem, ascultandu-va, o stare prin care am trecut. Poate si doamnele din emisiunea de aseara au trecut print-o astfel de perioada. L-am citit si noi pe Nietzsche in liceu si am zis “ASTA ESTE!” Am fost fericiti atunci? Nicidecum. Suntem fericiti acum? DA. Ce s-a intamplat, numai sufletul fiecaruia poate sti si nu se poate povesti. Am simtim ca Hritos cel prigonit de noi ne-a luat in brate. Si totul s-a schimbat, de nedescris in cuvinte oricat de bun manuitor al cuvintelor ai fi (poate pr Nicolae Steinhardt sa fi reusit sa exprime aceasta in numele multor convertiti)!

Asa ca, draga frate Remus, de aceea TE IUBIM, pentru ca multi dintre noi canvda, cu aceeasi vehementa ca a dumneavoastra, l-am urat sau ignorat pe Hristos, si impreuna cu El pe toti cei “prostiti” de preoti si de religie (“opiumul” poporului cum ne invatau comunistii). Ne regasim, cu lacrimi, pe noi insine in urma cu ceva ani, in postura dumneavaoastra de acum. Iar asta inseamna pentru noi o intoarcere la pocainta (mai ales acum la inceputul Postului Mare) pe care dvs o faceti posibila in aceste zile mai mult decat o slujba lunga la biserica! Ne sunteti de mare ajutor noua ortodocsilor!

Si stiti, draga frate Remus, cred ca sunteti de mare ajutor intregii BISERICI! Multi mitropoliti au spus asta preotilor si credinciosilor, au vorbit in termeni foarte frumosi de dvs. E foarte bine ca ne vorbiti de lucruri care nu ne plac, e un motiv si un moment pentru a ne hotara de partea cui suntem si cum suntem gata sa ne marturisim credinta. Felicitari! Nu am auzit ca vreun episcop sau preot sa aiba o putere asa de mare ca a dvs, ca printr-un discurs sa trezeasca constiintele si sa se poata fiecare analiza, sa vada ….unde se plaseaza! Ne spun asta preotii macar in fiecare post, dar fara prea mare efect, cand iesim din biserica am si uitat sa mai facem analiza. Acum, datorita dvs, multi crestini au primit un imbold deosebit de puternic pentru a-si analiza sincer pozitia pe care o au fata de Biserica din care fac parte.

Aveti insa grija, poporul aceasta roman – “caruta de tarani care a tinut in sah imperii” (Petre Tutea) – este imprevizibil. Nu am auzit niciodata asa de des ca in discutii legate de ora de religie, printre cunoscuti si necunoscuti, oameni simpli sau intelectuali, sintagma: “Pai, daca Europa ne vrea atei, nu e mai bine cu Rusia?” E periculoasa asocierea pe care o fac acum oamenii UE=ATEISM. Parca era vorba in UE de respectarea identitatii fiecarei natiuni, impreuna intr-o mare diversitate NU UNIFORMITATE (asta am trait in timpul comunismului, nu mai vrem). Daca ati iesit in strada impotriva comunismului (cum ati spus in emisiune), inseamna ca stiti ca in ’89 tinerii aceea educati de un sistem de invatamant ATEU, cu ore de … nu se numeau ETICA pe atunci (cred ca aveau alta denumire dar era obligatorie la toate gradele de invatamant formarea conceptiei de materialism dialectic, marxism-leninism etc asa cum considera statul de atunci ca e bine, etic si moral), ei bine, tinerii acestia care trebuiau sa fie “OAMENII NOI AI STATULUI LAIC COMUNIST” au spus in cor TATAL NOSTRU la Timisoara cand Ceausesc era inca la putere! Va intreb pe dvs, la ce a folosit educatia aceasta “etica” ateista timp de 45 de ani, la ce a folosit indoctrinarea “LAICA” de care toti a trebuit sa ascutam sub teroare? Nu e nevoie sa facem experimente, stim exact care a fost efectul unei educatii ATEISTE timp de 45 de ani in scolile din Romania. De ce vrem sa repetam experimentul?

Ganduri bune, frati dragi si nu aveti teama, Dumnezeu ne iubeste si ceea ce pare a fi rau sau neportivit, intoarce EL spre BINE!

Cu dragoste crestineasca,

Clara Rapan, cetatean roman care nu a beneficiat de ora de religie in scoala

Sursă: Scrisoarea unei românce creştin-ortodoxe către Remus Cernea: Declaraţie de dragoste – Ziaristi OnlineZiaristi Online

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s