Viitorul sună….biblic

Coșmarul politic al cărții lui Orwell, care corespunde și coșmarului politic din apocalipsa biblică, este lumea fără alternativă.

Care e scenariul?
Lumea ajunge sub controlul a trei mari puteri controlate de ideologii (sau poate chiar aceeași ideologie!) totalitare. În Biblie ele sunt împărăția lui Antihrist, împărăția lui Gog și împărăția lui Magog. În Orwell ele se numesc Oceania, Eurasia și Eastasia. În lumina realităților zilelor noastre le putem numi SUA plus UE, Uniunea Euroasitică plus China și Islamul.
Aceste trei mari puteri totalitare întrețin între ele un continuu război, schimbând periodic (și mediatic!) politicile de alianță.
Niciuna din aceste puteri nu are de ce să oprească războiul: războiul justifică propria sa propagandă internă și întreține mentalitatea totalitară (“suntem noi imperfecți, dar dacă nu am fi noi, v-ar face praf dușmanii” și “represiunea este necesară pentru că suntem în stare de război”). De asemenea acest război consumă resurse și menține în funcțiune economiile celor trei mari puteri. Deci cine ar avea cu adevărat interes să se ajungă la pace?

Ce ziceți? Nu vi se pare că ne scufundăm, treptat, în acest coșmar?
Cele trei mari puteri totalitare prind contur și și-au început deja războaiele cu efecte liberticide pe plan intern. Câte libertăți am pierdut, noi, occidentalii, după 11 septembrie? Și câte vom mai pierde și pe mai departe? Fiecare conflict între aceste mari puteri duce la mai multă consolidare a autorităților interne și la mai multe limitări ale libertăților civice.

Viitorul sună…biblic.

Sursă: Viitorul sună….biblic | Pagina unui conservator p.f.a.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s