La ei se poate! S-au pierdut 2.000 de locuri de muncă, dar mii de producători agricoli au câștigat de pe urma închiderii marilor magazine în Ungaria 

Legea adoptată de Parlamentul de la Budapesta, in 2015 privind închiderea hypermarket-urilor duminica, începe să-și arate roadele. Pentru  producătorii agricoli locali din piețe și micile magazine încep să se întrevadă speranțele unor câștiguri mai mari, în condițiile în care produsele lor nu mai sunt concurate de cele din marile magazine.

Deși, conform presei de la Budapesta, peste 2.000 de oameni care lucrau în retail  și-au pierdut locurile de muncă până la sfârșitul lunii aprilie 2015 , pentru producătorii agricoli care vând în piețele din țara vecină măsura pare să fi fost una benefică. Pentru că marfa lor se vinde acum mult mai bine.
În plus, ungurii se concentrează pentru cumpărăturile zilnice sau săptămânale în zilele lucrătoare şi în prima parte a weekendului, respectiv vineri după amiază şi sămbăta, duminica fiind dedicată mai mult familiei, mişcării în aer liber și culturii.
Conform unor date furnizate de KSH, numărul de angajați din sectorul comercial a scăzut în aprilie cu 2.200, prima lună în care magazinele au fost închise în fiecare duminică. Marile lanțuri de magazine au decis să extindă orele de program din cursul săptămânii, pentru a compensa închiderea magazinelor duminica, notează Agerpres.
Și în România au fost reluate discuțiile pe marginea unui proiect de modificare a Legii 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare, în care există și o propunere ca hipermarketurile să nu fie deschise duminica.
Liberalii Nini Săpunaru şi Tinel Gheorghe iniţiat un proiect de modificare a Legii nr. 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare, prin care hipermagazinele cu suprafaţă de peste 2.500 de metri pătraţi, utilizată pentru comerţul specializat şi/sau nespecializat, care comercializează mărfuri alimentare şi/sau nealimentare) vor fi închise duminica şi în zilele de sărbători legale.

Sursă: La ei se poate! S-au pierdut 2.000 de locuri de muncă, dar mii de producători agricoli au câștigat de pe urma închiderii marilor magazine în Ungaria | ActiveNews

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s