Creștinii din orașul filipinez Marawi, asediat de jihadiștii Statului Islamic, încearcă să se salveze DEGHIZAȚI în musulmani

Creștini amenințați cu moartea încearcă să scape de jihadiștii ISIS din orașul filipinez Marawi, deghizându-se în musulmani, cu hijab-uri împrumutate de la musulmani. Aproximativ 1500 de persoane sunt ținute captive în orașul asediat de Statul Islamic, situat la aproximativ 100 de km de Cagayan de Oro, relatează The Independent

Aproximativ 100 de localnici au reușit să scape pe uscat, în timp ce alții au ales sa înoate. „Mulți musulmani i-au protejat pe creștini, atunci când le-au împrumutat hijab-ul”, a declarat doctorul Gioia Ancheta, șeful echipei de psihoterapeuți.
Localnicii suferă de inaniție, sunt folosiți drept scuturi umane și se află în permanență sub asediul bombelor lansate de armata filipineză care încearcă să elibereze orașul de sub asaltul jihadiștilor.
Conform relatărilor de la fața locului, unii sunt atât de înfometați, încât „au început să își mănânce așternuturile”, susține politicianul Zia Alonto Adiong.
Jihadiștii ISIS au asediat orașul filipinez Marawiul în urmă cu trei săptămâni, bilanțul victimelor ajungând la peste 290  de morți, inclusiv in rândul jihadiștilor Statului Islamic.
Trupele americane ar fi ajuns în apropriere de orașul Marawi, dar nu sunt implicate activ în lupta cu insurgenții, a declarat un purtător de cuvânt al armatei filipineze.
Președintele Duterte a instituit legea marțială în toată regiunea Mindanao, după ce gruparea radical-islamistă Maute a atacat orașul Marawi, fiind susținută de alti jihadiști.

Sursă: Creștinii din orașul filipinez Marawi, asediat de jihadiștii Statului Islamic, încearcă să se salveze DEGHIZAȚI în musulmani | ActiveNews

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s