Prima reacție la nivel internațional după ce s-au ținut rugăciuni musulmane în Catedrala Sfânta Sofia: E o provocare inacceptabilă pentru sentimentele religioase ale creștinilor de pretutindeni și a celor care respectă moștenirea culturală a umanității.

Ministerul grec de Externe a emis un comunicat în care a condamnat faptul că s-au ținut rugăciuni musulmane în Catedrala Sfânta Sofia din Istanbul care au fost transmise în direct la televizor și la care au participat oficialități guvernamentale, anunță ekathimerini.com.

„Hagia Sofia (Sfânta Sofia) este un sit al patrimoniului mondial UNESCO. Încercarea de a o transforma într-o moschee – prin citirea Coranului, ținând seama de rugăciuni și o serie de alte acțiuni – este un afront față de comunitatea internațională, care trebuie să fie mobilizată în mod corespunzător și să reacționeze”, se arată în comunicatul ministerului.

„Aceasta este o provocare inacceptabilă pentru sentimentele religioase ale creștinilor de pretutindeni și a tuturor celor care respectă moștenirea culturală a umanității și are loc într-un moment în care dialogul interconfesional ar trebui promovat mai degrabă decât subminat. Facem apel la Turcia să se conducă ca o țară modernă și democratică, să protejeze natura ecumenică a Sfintei Sofia și să respecte vechea tradiție a acestui monument mondial”, a adăugat ministrul.

Razvan Marinescu

Sursă: Prima reacție la nivel internațional după ce s-au ținut rugăciuni musulmane în Catedrala Sfânta Sofia: E o provocare inacceptabilă pentru sentimentele religioase ale creștinilor de pretutindeni și a celor care respectă moștenirea culturală a umanității | ActiveNews

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s