Suedia OBLIGĂ preoții să oficieze CĂSĂTORII între HOMOSEXUALI. Premierul Suediei :Preoții din Biserica Suediei trebuie să oficieze căsătorii homosexuale sau să-și găsească altă slujbă.

Preoții din Biserica Suediei trebuie să oficieze căsătorii homosexuale sau să-și găsească altă slujbă, a declarat premierul suedez Stefan Löfven.

Într-un interviu pentru publicația Kyrkans Tidning, Löfven i-a comparat pe preoții care refuză să oficieze căsătorii între persoane de același sex cu moașele care refuză să realizeze avorturi.

Un tribunal din Suedia a condamnat recent o moașă care de ani de zile se lupta în justiție pentru a nu fi obligată să facă avorturi. Moașa, pe nume Ellinor Grimmark a ajuns cu cazul său la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, scrie Life Site News.

Premierul social semocrat, a declarat că partidul său lucrează pentru a asigura că toți preoții din Biserica Suediei vor „căsători” cupluri de homosexuali.

„Văd o paralelă cu moașa care refuză să facă avorturi”, a spus Löfven. „Dacă lucrezi ca moașă, trebuie să faci avorturi, altfel trebuie să te ocupi cu altceva. La fel este și la preoți.”

Apoi premierul a continuat în mod halucinant, vorbind despre Biserică ca despre o instituție „democratică”, ba chiar „social-democrată”.

„Biserica, ca instituție deschis democratică, este o organizație care militează pentru egalitatea umană. Biserica va deveni o interesantă arenă pentru social-democrație.”

Biserica Suediei permite hirotonirea femeilor ca preotese. „Episcopeasa” lesbiană a Stockholmului, care este „căsătorită” cu o altă preoteasă, a provocat de curând un scandal, afirmând că crucile de pe o biserică din capitala Suediei ar trebui înlocuite cu simboluri musulmane.

Căsătoriile homosexuale au fost legalizate în Suedia în 2009. În același an, Biserica Suediei le-a acceptat și ea. Circa jumătate din preoți au semnat o petiție în care condamnă oficierea căsătoriilor homosexuale în biserici.

Foto: Eva Brunne, „episcopeasa” lesbiana a Stockholmului

Sursă: Suedia OBLIGĂ preoții să oficieze CĂSĂTORII între HOMOSEXUALI. Premierul vrea ca Biserica să fie „o arenă pentru SOCIAL-DEMOCRAȚIE”

Reclame

Un comentariu

  1. Regatul Suediei este secular. Daca da insemneaza ca biserica este o asociatie lubera legala cu statutul sau careia statul nu-i poate impune ceva. Daca este „biserica de stat” atuncea statul nu mai este secular.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s