STATUL NU ARE DREPTUL SĂ TE OBLIGE SĂ FACI CEVA ÎMPOTRIVA PROPRIEI CONŞTIINŢE!

550-familles-au-coeur-d-une-affaire-troublante

Chiar dacă voi fi considerat de către unii medieval, tot trebuie să spun un lucru care ţine de normalitate. Aud pe ici – pe colo opinii referitoare la vaccinare. Ba că-i bine, ba că nu-i bine s.a.m.d.

Să începem cu începutul. O să remarc prima dată că această discuţie n-a existat atâta timp cât statul a avut propria facilitate de cercetare şi producţie în domeniul vaccinurilor. De asemenea, pe vremea aceea, schema de vaccinare era mult redusă faţă de acum şi, mai mult, nu existau „fracturi” în ceea ce priveşte aprovizionarea cu vaccinuri.

Regimul criminal băsescu a distrus facilitatea de producţie a vaccinurilor pentru a permite golanilor internaţionali să intre cu propriile produse în ţară. Şi-au intrat ca-n brânză, uneori cu produse experimentale, neadaptate caracteristicilor autohtone sau, după cum s-a văzut, cu vaccinuri interzise la comercializare în UE! Gurile hămesite ale lanţului ticălos de paraziţi, au început să pluseze: trebuie făcut şi-ăla, şi-ăla s.a.m.d. Dac-ar fi după firmele din farma, ar trebui să stăm în fiecare lună să ne facem câte-un vaccin. Aşa, ca „să mănâncă şi gura lui”.

Reacţia societăţii este una normală. Este cât se poate de normal să-ţi pui întrebări în ceea ce priveşte programul de vaccinare. De ce, dacă este atât de important acest program, statul nu găseşte bani pentru repornirea propriei facilităţi de producţie? Cumva sunt prea multe reţele de şpagă care funcţionează şi care nu pot fi deranjate? Aveţi idee cât este preţul de producţie al unui vaccin? Trei cenţi! Diferenţa dintre cei trei cenţi şi 20$-40$ cât dă statul pe un vaccin se duce-n profitul firmelor farma şi a intermediarilor. Asta-mi miroase a grup infracţional, nu a medicină!

Să trecem la partea a doua. Ca reacţie normală a golăniei public-private din domeniul vaccinării, au apărut părinţi care refuză să-şi vaccineze copiii. Nu ştiu dacă e bine sau e rău, dar atâta timp cât e copilul tău, tu acţionezi întotdeauna în interesul lui! Dacă din punctul tău de vedere e mai bine ca odrasla să se imunizeze făcând boala şi nu prin vaccin, nu cred că are cineva ceva de contestat. Copilul tău e parte din tine şi n-are voie nimeni să ţi se opună decât în cazuri extreme, în care acţionezi aberant, vădit împotriva copilului tău. Sunt cazuri extreme, dar destul de rare, undeva sub 1%.

Găselniţa tiriplicilor din spatele statului este aceea că părinţii care nu-şi vaccinează copiii pot fi acuzaţi de rele tratamente aplicate minorului, urmând să fie condamnaţi, iar minorii ridicaţi de stat. Ceva de tipul Barnevernet-ului norvegian. Are oare statul acest drept? Desigur, nu! Cu siguranţă, statul poate argumenta că un copil nevaccinat este un prezumtiv focar de infecţie pentru societate. Că, în cazul în care o boală se transmite prin copiii nevaccinaţi, se poate întări şi poate ataca şi copiii vaccinaţi. Mă rog, nu-s specialist, poate e aberant ceea ce afirm, dar, repet, statul are dreptul să justifice chiar şi în acest fel necesitatea vaccinării. Însă, statul nu are dreptul să te oblige să te vaccinezi! Repet: STATUL NU ARE DREPTUL SĂ TE OBLIGE SĂ FACI CEVA ÎMPOTRIVA PROPRIEI CONŞTIINŢE! Corpul tău îţi aparţine, nu aparţine statului! La fel şi corpul copilului tău: nefiind în grija statului, tu eşti cel care iei deciziile cele mai bune pentru el. Nu vrei să te vaccinezi, nu te vaccinezi! Nu vrei să-ţi vaccinezi copilul, nu-l vaccinezi! Aici nu e treaba statului.

Şi-acum să reluăm raţionamentul. Aşadar statul consideră că cei nevaccinaţi sunt un potenţial pericol. Ceilalţi consideră, pe bună dreptate, că intenţia statului de a-i obliga să se vaccineze este abuzivă, ei nedorind să se vaccineze. Cu alte cuvinte: „nu vreau să mă obligi tu să-mi faci bine”. Atunci ce poate face statul? Poate, spre exemplu, să interzică copiilor neimunizaţi să frecventeze grădiniţele şi şcolile în care sunt copii vaccinaţi. Are acest drept deoarece el consideră că cei neimunizaţi pot constitui un potenţial pericol. Desigur, statul trebuie, în funcţie de dimensiunea fenomenului, să aloce resurse pentru ca şi cei nevaccinaţi să beneficieze de educaţia gratuită(clase sau şcoli separate) deoarece şi ei plătesc impozite. Dar oare vor corifeii vaccinării o asemenea soluţie?

P.S. Personal sunt vaccinat şi mi-am vaccinat copiii, chiar dacă n-am urmat strict schema MS şi nici n-am folosit vaccinurile subvenţionate.

Dan Diaconescu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s