Polonia NU primește „IMIGRANȚI din Africa și Orientul Mijlociu”

Polonia se încăpățânează să refuze aplicarea planului UE de transfer a celor 160.000 de solicitanți de azil din Italia și Grecia. Polonia a anunțat că primește fără nici o reticență imigranți veniți din alte țări ale Europei, însă în nici un caz din Africa sau Orientul Mijlociu.Ministrul polonez al Afacerilor Externe, Witold Waszcykowsky, a declarat recent într-un interviu pentru RIA Novosti:„Polonia este deschisă imigrației. Și anul trecut, de exemplu, am dat 1,267.000 de vize pentru ucraineni. Jumătate dintre aceste vize erau permise de muncă.”

Și oficialul de la Varșovia a adăugat:

„Suntem deschiși la imigrație, nu doar din Ucraina, ci și din Belarus și alte țări. Nu dorim însă să participăm la procesul obligatoriu de rapartizare a imigranților veniți din Africa și Orientul Mijlociu. Refuzăm să punem în practică decizia Uniunii Europene luate în septembrie 2015.”

La acea vreme, statele membre UE au adoptat un așa-numit „plan de solidaritate” pentru transferul a 160.000 de solicitanți de azil din taberele de refugiați din Italia și Grecia.

O decizie aprobată de partidul de la putere, Platforma Civică al actualului președinte al Consiliului European, Donald Tusk, însă contestată de guvernul conservator de astăzi al partidului Dreptate și Justiție.

În iunie anul acesta, Comisia Europeană a lansat o procedură de infrigement împotriva celor trei state care refuză să primească imigranți: Polonia, Ungaria, Cehia.

Sursă: Polonia NU primește „IMIGRANȚI din Africa și Orientul Mijlociu”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s