O scriitoare din Franţa, impresionată de Mănăstirea Voroneţ: Un loc pur şi simplu magic .

Construită de domnitorul Ştefan cel Mare în anul 1488, Mănăstirea Voroneţ este, probabil, cea mai cunoscută biserică din România. Faima sa a depăşit şi graniţele, ultima persoană care a vorbit în termeni laudativi despre lăcaşul din Bucovina fiind scriitoarea franceză scrie Discover Bucovina, despre care spune că este “o minune în mijlocul pădurii”.

Aceasta a vizitat recent Bucovina, trecând mai întâi prin Oneşti, oraşul natal al Nadiei Comăneci, despre care a scris o care. Scriitoarea, invitată la emisiunea “Le matin du départ”, de la postul public de radio France Inter, a spus că frescele Mănăstirii Voroneţ sunt atât de frumoase, încât o nuanţă de albastru a fost numită după culoarea lor, “albastru de Voroneţ”.

Deşi Lola Lafon nu este o persoană credincioasă, aceasta a fost impresionată de harul acestui loc, pe care îl găseşte “pur şi simplu magic”.

Mănăstirea Voroneţ, supranumită “Capela Sixtină a Estului”, este un complex monahal medieval construit în satul Voroneţ, astăzi cartier al oraşului Gura Humorului. Mănăstirea se află la 36 de kilometri de municipiul Suceava şi la 4 kilometri de centrul oraşului Gura Humorului. Ea constituie una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Ştefan cel Mare (1457 – 1504). Biserica a fost ridicată în anul 1488 în numai 3 luni şi 3 săptămâni, ceea ce constituie un record pentru acea vreme. Mănăstirea Voroneţ se află, alături de alte biserici pictate din nordul Moldovei, pe lista patrimoniului cultural mondial a UNESCO.

Născută în 1975, în Franţa, Lola Lafon a locuit ulterior în Sofia (Bulgaria) şi apoi în Bucureşti (România), în funcţie de locurile de muncă ale părinţilor săi.

Sursă: O scriitoare din Franţa, impresionată de Mănăstirea Voroneţ: Un loc pur şi simplu magic | ActiveNews

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s