Socialismul

„Socialismul este religia care trebuie sa distrugă creștinismul, religie în sensul că tot o credință cu martiri și credincioși este; și e religie pentru că a înlocuit pe Dumnezeul transcedental al catolicilor cu credința în om și energiile lui ca singură realitate spirituală.” – Antonio Gramsci (sursa)

Politologul italian Luciano Pellicani scrie în cartea sa Gramsci, La questione comunista (1976) referindu-se la Noua Stîngă, curent al marxismului din care fac parte cel puțin cîteva dintre ONG-urile din țara noastră care au reușit să capteze, din nou, atenția întregii țări aceste zile: “trebuie să imite pe primii creștini. Trebuie să erodeze ordinea existentă din interior, prin cuceriri discrete, metodice, infiltrînd suprastructurile ideologice pînă cînd au capturat sprijinul claselor subordonate din mîinile clasei dominante. Lenin teoretiza cucerirea societății prin cucerirea violentă a statului, Gramsci a propus procedura inversă: cucerirea statului prin ocuparea culturală a societății. ”

 

„Binefacerile” politicii socialiste în Europa:

  • În Croația a fost impusă, în ianuarie 2013, introducerea în programele școlare a unui modul de educație sexuală, care se aplică și astăzi, deși s-a demonstrat că inițiatorii acestui program sunt niște pedofili declarați. (pe larg)

Mircea Toma, presedinte Active Watch-Agentia de Monitorizare a Presei, asculta discursul lui Razvan Martin (nu este prezent in imagine), coordonator al departamentului anti-discriminare al ActiveWatch-Agentia de Monitorizare a Presei, cu ocazia lansarii raportului FreeEx "Libertatea Presei in Romania-2008", la Bucuresti, joi, 30 aprilie 2009. Razvan CHIRITA / MEDIAFAX FOTOMircea Toma: “O soluție imediată pentru a inviora publicul, este să înlocuim cu curaj sloganul <Jos Băsescu!> cu <Jos Dumnezeu!>

Mircea Toma, presedinte Active Watch-Agentia de Monitorizare a Presei, asculta discursul lui Razvan Martin (nu este prezent in imagine), coordonator al departamentului anti-discriminare al ActiveWatch-Agentia de Monitorizare a Presei, cu ocazia lansarii raportului FreeEx „Libertatea Presei in Romania-2008”, la Bucuresti, joi, 30 aprilie 2009. Razvan CHIRITA / MEDIAFAX FOTO

 

Alfred-Bulai
Alfred Bulai
(profesor SNSPA):“…luați de exemplu niște manuale de religie și vedeți ce scrie p-acolo.. deci, Evul Mediu timpuriu[…] Când ai încredere în Romania, și la nivel de întreaga populație, și la tineri, în armată, instituția protestului, nu?… în Biserică, e cam greu. E foarte greu! Asta ne spune, ce? Că avem o societate cu un model cultural în care s-a inoculat obediența la nivele profunde, repet, nu la nivel public, unde toata lumea poa’ să vorbească, la nivel profund al angajării.”

ALFRED BULAI – CONF. UNIV. DR. / PRODECAN / FACULTATEA DE ŞTIINŢE POLITICE
CURSURI: Concepte fundamentale în sociologie, Analiză electorală, Politici publice, Metode calitative de cercetare, Culutra imaginii, Sociologia guvernării. DOMENII DE INTERES: Metodologia cercetării sociale,Epistemologie, Fundamentele cunoașterii, Comunicare socială, Audit politic și guvernamental, Sociologie vizuală și marketingul imaginii

 

dan-trifu

Dan Trifu (Eco Civica): “De ce Biserica si armata sunt pe primele locuri?! Asta este prostia romaneasca!”


 

petru dandea

Petru Dandea (președinte Cartel Alfa): “Anomalia, pentru că este o anomalie, încredere, armata, Biserica, e România! Original. Ai încredere în egală măsura, sau foarte aproape, între cel care trage cu tunul și ucide oameni și în cel ce propovăduiește credința în Dumnezeu, altruismul, bunătatea. E o tâmpenie!”


 

ck

Claude Karnoouh: „Cred ca intr-o anumita masura implementarea “bisericii lui Lenin” a reusit. Numai ca seful lor a propavaduit raiul pe pamant, iar asta nu le-a reusit si, prin urmare, oamenii au fost foarte dezamagiti. In acelasi timp biserica crestina traditionala propavaduieste raiul, insa nu pe pamant. Trebuie sa avem nadejde ca cea de-a doua parte a vietii noastre, dincolo, va fi mai buna. Insa nimeni nu s-a intors de acolo sa ne spuna daca viata este mai buna. Aceasta este enigma adanca a sufletului si a mintii umane.”


 

Organizații de stânga, de extremă-stânga și anticreștine:

Miliția Spirituală

Active Watch

Tinerii Mânioși

Fundația pentru o Societate Deschisă

Asociatia Secular Umanista din Romania

Centrul pentru Constiinta Critica

Expert Forum

Academia de Advocacy

Agenţia de Dezvoltare Comunitară Împreună

Asociaţia ACCEPT

Asociaţia pentru Relaţii Comunitare (ARC)

Asociaţia pro Democraţia (APD)

Asociaţia Română pentru Cultură Educaţie şi Normalitate (ARCEN)

Asociaţia Tura în Natură

Centrul de Resurse pentru participare publică (CeRe)

Centrul Parteneriat petru Egalitate (CPE)

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI)

Centrul Român de Politici Europene (CRPE)

Freedom House

Fundaţia Parteneriat pentru Acţiune Comunitară şi Transformare (PACT)

Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC)

Funky Citizens

Grupul pentru Democraţie Participativă Plenum

Reclame