KOD-ul polonez, fratele geamăn al USR 

Mai multe sute de manifestanți au blocat noaptea trecută toate ieșirile Parlamentului de la Varșovia, unde se aflau prim-ministrul Beata Szydlo, șeful partidului conservator la putere, Jaroslaw Kaczynski, și mai mult de două sute de deputați ai majorității, transmite AFP.

Dar să vedem cine i-a scos în stradă. KOD (Komitet Obrony Demokracji) este numele organizaţiei de stângişti anarhişti, bine organizaţi pe reţelele sociale şi cu multe filiale în diaspora.
La protestele lor -zise spontane- scot steaguri asemenea mişcării #unitisalvam. Komitet Obrony Demokracji se traduce “Comitetul de apărare a democraţiei”.
De un an de când forţele de dreapta conduc guvernul, KOD s-a organizat în structuri piramidale, cu filiale in centrele studenţeşti. Se consideră o mişcare non-politică, dar acţionează politic.
Membri săi sunt deosebit de agresivi. Atât în limbaj, cât şi în comportament. Se proclamă “noi suntem poporul.” Demagogicul jurnalist stângist, Tomasz Lis, a condus, asemenea lui Mihai Goţiu,  marșuri sub stindardul KOD.
La mitingurile precedente, preşedintele partidului Nowoczesna (Noua Polonie), Ryszard Petru, participa activ cu activiştii săi, alături de apolitici.
Nu întâmplător, “Washington Post” prezenta noul partid Nowoczesna: “A New Home for Old Parasites“.
Liderii KOD afirmă că partidul fratelui fostului preşedinte, mort în accidentul aviatic din Smolensk, vrea să dea “lovitura de stat.” Ei sunt globalişti declaraţi, anti naţionalişti, internaţionalişti “pur sânge.”
Tot mai multe voci se întreabă de unde au bani apoliticii din KOD. Multe dezvăluiri leagă mişcarea de numele lui George Soros.
Cam prea seamănă acţiunile din Polonia cu #unitisalvam, transformat în USR.

Sursă: KOD-ul polonez, fratele geamăn al USR | mariusghilezan.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s